Nieuws

Horizon 2020 project SUBSOL lanceert officiële website

In oktober vorig jaar startte bij KWR het Europese project SUBSOL, dat nieuwe ondergrondse concepten voor grondwatermanagement naar de markt wil brengen om op die manier de levering van zoet water in kustgebieden te verbeteren. Het consortium achter SUBSOL heeft nu een nieuwe website gelanceerd: subsol.org. Deze website informeert over de voortgang van het project door middel van nieuwsberichten, achtergrondverhalen en resultaatverslagen, die zowel op de computer als op tablet of smartphone te lezen zijn.

In de afgelopen tien jaar heeft KWR met diverse partners samengewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe concepten voor grondwatermanagement om op die manier de levering van zoet water in kustgebieden te verbeteren. Het SUBSOL project maakt het mogelijk om deze technieken voor ondergrondse waterberging internationaal te verspreiden.

Lopende en nieuwe projecten

Diverse lopende projecten in Friesland, Westland en Zuid-Beveland kunnen worden voortgezet dankzij SUBSOL, nieuwe projecten zijn gepland in Denemarken, Griekenland en de Verenigde Staten (Florida). Daarnaast volgen er nog wereldwijd marktonderzoeken in geselecteerde kustgebieden.

KWR werkt in dit project samen met Nederlandse partners Vitens, ARCADIS en B-E De Lier, maar ook met verschillende technologische partners (ook in het midden- en kleinbedrijf), consultants, kennisinstituten en eindgebruikers uit heel Europa. U leest hierover meer op subsol.org.

Een indruk van de nieuwe Subsol.org website.

 

delen