Nieuws

Lancering Watershare Community Subsurface Water Solutions

Watershare lanceert op IWA Brisbane 2016 de Community of Practice ‘Subsurface Water Solutions’. In deze community werken verschillende Watersharepartners – waaronder KIST (Zuid-Korea), Victoria (Mexico) en KWR – samen aan innovatieve, praktische concepten voor geavanceerd zoetwatermanagement in kustgebieden, met als doel grondwaterbronnen te beschermen en duurzaam te benutten. De feestelijke lancering van de community vindt plaats in de Watersharestand op maandag 10 oktober.

Watershare is een internationaal samenwerkingsmodel in de watersector waarin experts van vooraanstaande instituten kennis en kunde delen, deze verpakken in handzame tools, die vervolgens worden toegepast in projecten in de praktijk. In Communities of Practice (CoP’s) werken Watershareleden samen aan de ontwikkeling van referenties voor het aanpakken van mondiale waterproblemen.

De CoP Subsurface Water Solutions (SWS) bouwt voort op de ervaringen met Managed Aquifer Recharge en Aquifer Storage and Recovery. Als gevolg van innovaties in putontwerpen en grondwatermodellering en –management zijn SWS tegenwoordig breed toepasbaar. Denk aan de Freshkeeper, tegen verzilting van aquifers en waterputten, en ASR Coastal, voor de opslag van zoet water in brakke aquifers. SWS bieden een nieuwe kijk op watermanagement in kustgebieden in de vorm van praktische oplossingen voor de watervraagstukken van boeren, waterbedrijven, industrie en steden.

 

delen