Artikel

GWRC-leden tuigen nieuwe samenwerkingsprojecten op

KWR coördineert thema microplastics

Tijdens een tweedaagse workshop op 9 en 10 juni 2015 bij TZW in Karlsruhe hebben onderzoekers van KWR en van andere leden van de Global Water Research Coalition (GWRC) afspraken gemaakt voor samenwerking op 5 chemische en microbiologische onderwerpen.

Deelnemers uit 8 landen

Het thema van de workshop was ‘Fate and occurrence of emerging contaminants and pathogens’. De ruim 20 deelnemende experts waren afkomstig van de Water Research Commission (Zuid-Afrika), PUB (Singapore), WRF en WERF (VS), WRA (Australië), Veolia en SUEZ (Frankrijk), CWN (Canada), STOWA en KWR (Nederland) en natuurlijk gastheer TZW.

Samenwerking effectief en kostenbesparend

Na presentaties van alle GWRC-leden over lopende projecten, nieuwe ontwikkelingen en kennisbehoeften zijn in een aantal rondes onderwerpen geselecteerd waar samenwerking binnen het GWRC-verband verrijkend kan zijn. De volgende thema’s zijn geselecteerd: microplastics, antibiotic resistance, risk assessment, microbial indicators en support to standardization of molecular methods. Deze onderwerpen komen in veel van de lopende programma’s van de GWRC-leden voor, dus is samenwerking logisch, effectief en kostenbesparend. Voor elk van de onderwerpen zijn trekkers benoemd: KWR coördineert het thema microplastics samen met TZW.

delen