Nieuws

Dragan Savić nieuwe KWR-directeur

Dragan Savić (57) treedt op 1 juli in dienst bij KWR als nieuwe directeur. Hij volgt Wim van Vierssen op, die sinds 2007 directeur van het instituut is en op 1 juli zal aftreden vanwege pensionering. De benoeming door de raad van commissarissen van KWR werd vandaag gecommuniceerd aan de medewerkers van KWR.

Prof. Dragan Savić is momenteel de directeur – en medeoprichter – van het Centre for Water Systems in Exeter, een internationaal erkende groep voor excellentie in water- en milieuwetenschappelijk onderzoek. Het Centrum groeide de afgelopen 20 jaar in omvang uit tot het huidige aantal van meer dan 80 personeelsleden, met een financiering van meer dan £ 5 miljoen per jaar. Dragan Savić is de eerste hoogleraar hydroinformatica in het Verenigd Koninkrijk die deze functie bekleedde in het College of Engineering, Mathematics and Physical Sciences sinds 2001.

De onderzoeksinteresses van Dragan Savić bestrijken het interdisciplinaire veld van hydro-informatica, dat de traditionele grenzen overstijgt van water- en milieuwetenschappen, informatica/computerwetenschap (waaronder kunstmatige intelligentie, datamining en optimalisatietechnieken) en
milieutechniek. Zijn recente werk concentreerde zich op de theoretische ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentiemethoden die zijn toegepast op vele gebieden van de milieukunde.

delen