Nieuws

Water4India: KWR introduceert nieuwe methoden voor monstername en analyse in India

Van 5 tot 15 maart zijn drie analisten van KWR in India geweest om bij te dragen aan het EU-project Water4India, dat zich richt op een betere watervoorziening op het Indiase platteland. Twee van hen bemonsterden een pilot-waterzuivering van het bedrijf AMIAD met de Hemoflow-methode. Hiermee kunnen groot volume monsters worden geconcentreerd voor chemisch of microbiologisch onderzoek. Deze pilotinstallatie verzorgt samen met het traditionele zandfilter de watervoorziening voor het dorp Thirthahalli in de binnenlanden van India, op zes uur rijden van Bangalore. De Hemoflow-methode werd daarmee voor het eerst in India toegepast.

De geconcentreerde watermonsters werden getransporteerd naar de derde analist, die zich circa 800 kilometer verderop bevond, in het Bhavan-lab in Mumbai. Samen met medewerkers van het laboratorium analyseerde zij de monsters op de aanwezigheid van de pathogenen Cryptosporidium, Giardia en Clostridium. Aangezien het Indiase lab over beperkte apparatuur en materialen beschikt, was dit een flinke uitdaging, die desondanks tot een succesvol resultaat leidde.

Dankzij de samenwerking met KWR is het Indiase laboratorium nu in staat om deze analyses zelfstandig uit te voeren. Terug in Nederland zijn bij KWR zijn nog aanvullende analyses uitgevoerd. Bekijk ook de website van Water4India.

Water4India KWR introduceert nieuwe methoden voor monstername en analyse in India

delen