Nieuws

KWR zet water in de Circulaire Stad centraal op de Aqua Nederland Vakbeurs

Bezoek 15, 16 en 17 maart dé inspiratiebron voor de gehele waterbranche: de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. De nieuwste innovaties en producten op het gebied van waterbehandeling, management en technologie komen aan bod tijdens deze 10eeditie. De vakbeurs die de waterprofessional niet mag missen. De KWR-stand (nummer 139) heeft dit jaar als thema ‘Water in de Circulaire Stad’. Noteert u alvast de datum en ons standnummer; u bent van harte welkom.

Circulaire stad

De wereld verstedelijkt in hoog tempo, waardoor veel toekomstige transitieprocessen zullen plaatsvinden in een stedelijke setting. In de ‘Circulaire Stad’ is water een verbindende factor; drinkwater, riolering, afvalwater, energie, transport, natuur en mensen. De uitdaging voor een leefbare en attractieve stad ligt voor een belangrijk deel in een goede omgang met water. KWR draagt actief bij aan de ‘water-wise city’ met kennis uit onderzoek. Denk daarbij aan hergebruik van grondstoffen uit afvalwater, adaptatie aan klimaatverandering, energielevering uit drink- en afvalwater, nieuwe rioleringsconcepten, ondergrondse opslag van water (energie) en de rol van water in de waterstofeconomie. In onze stand (139) staan zes van dergelijke samenwerkingsprojecten centraal. Ook kunt u zelf een steentje bijdragen aan de circulaire stad. Hoe? Dat ziet u ter plekke.

Impressie van de KWR stand (nummer 139)

Impressie van de KWR stand (nummer 139)

Workshop Emerging Technologies, deel 3

Op woensdagmiddag, tijdens de beurs, organiseert KWR samen met de Netwerkgroep Industriewater de workshop “Emerging Technologies deel 3” voor de industriële waterbehandeling. Bent u geïnteresseerd in een overzicht van opkomende veelbelovende waterbehandelingstechnologie? Hier vindt u meer informatie over de workshop en kunt u zich aanmelden.

delen