IT werkplekbeheerder

De functie

Onze werkplek engineer zorgt voor een continue goede werking van diverse werkplekken zodat onze water specialisten de meest optimale werkomgeving hebben. Door verschillende werkzaamheden, diverse locaties en verscheidenheid aan devices is de werkplek een hele leuke uitdaging. Uiteraard werken we met standaarden om snel de basis voorziening up en running te hebben, maar we hebben ook interessante specials en een continue veranderende werkplek. Je werkt vanuit Nieuwegein. Bij KWR werken we aan de watertoekomst, en daar hoort een fantastisch draaiende werkplek bij. Ga jij daar voor zorgen?

Jouw profiel

 • Je hebt een ICT-opleiding (mbo-4 of hoger) afgerond en bent actief bezig met je ontwikkeling.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse- (en Engelse) taal in woord en geschrift.
 • Je bent proactief en je gaat op zoek naar je collega’s of leveranciers waarmee we samenwerken.
 • Je bent precies en consequent en je administratie zoals een CMDB is op orde.
 • Je kunt assisteren bij projecten en afdelingstaken.
 • Je bent flexibel, stressbestendig, klant- én kwaliteitsgericht en nauwkeurig.
 • Je kunt goed samenwerken en neemt initiatief.
 • Af en toe zoek je uit hoe een bepaalde release of nieuwe software bij KWR past.

Daarnaast is het fijn als je ervaring hebt met:

 • AD en AAD, het managen van email handtekeningen en distributielijsten.
 • Het beheer van MDM (airwatch), printers en MatLab/ArcGis installatie.
 • Sharepoint.
 • Het installeren van hardware en software, bijvoorbeeld het inspoelen van laptops.
 • Het uitrollen van nieuwe software, en scripting.

Het team

Naast dat we verwachten dat je eigenaarschap neemt voor de werkplekken bij KWR, sta je er niet alleen voor. We hebben een leuk team dat intensief samenwerkt, vooral veel processen automatiseert en vooruit wil met vernieuwing voor KWR. Computerpower, data, cloud en integratie van systemen zijn onderwerpen die we in 2023 aanpakken. Daarin draagt iedereen bij. Zo af en toe nemen we een break en werken we met elkaar aan een leuke uitdaging, socializen we in de kroeg of gaan we naar een interessant event.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen).

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en zakelijke contacten. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Ben jij de dienstverlenende IT werkplekbeheerder?

Stuur dan vóór 25 januari 2023 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 2310101.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met René ter Haar (CIO) per telefoon 030-6069564 of per email .

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069633 of per e-mail .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen