Vacature

Teamleider / projectmanager Geohydrologie (0,8-1,0 fte)

KWR Water Research Institute

Veilig en schoon water is een groot goed. Als internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut draagt KWR met toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de watercyclus bij aan de beschikbaarheid hiervan. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Onze circa 180 medewerkers werken vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in Europa en daarbuiten. De tien Nederlandse waterbedrijven én het Belgische De Watergroep zijn onze aandeelhouders.

Het team

Binnen het team Geohydrologie ligt de focus op het inzetten van de (diepere) ondergrond om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke oplossingen voor de water-, energie- en voedselproblematiek. Op het dynamische snijvlak van onderzoek en praktijk willen we werken aan uiteenlopende onderzoeksprojecten op het gebied van water en ondergrond. De circa  13 professionals hebben een zeer variërende achtergrond en ervaring en verrichten toegepast wetenschappelijk onderzoek naar o.a. zoetwatervoorziening in verziltende delta’s en verdrogende gebieden, waterhergebruik, bescherming en gebruik van grondwater én bodemenergie. Hiernaast is onderzoek naar putmanagement en putverstopping ook belangrijk. Er wordt veel en intensief samengewerkt met de collega’s van het team Ecohydrologie.

Momenteel is dit team op zoek naar een enthousiaste, verbindende, ondernemende, motiverende en marktgerichte teamleider, die deels de rol van projectmanager vervult. Daarnaast heeft de teamleider ook een eigen (technisch-inhoudelijke) focus.

De functie

Het werkveld is dynamisch en vereist een scherp oog voor kansen in de markt, maar ook voor continuïteit door langer lopende projecten. In jouw rol van teamleider ben je de verbinder die het team faciliteert, inspireert, motiveert en coacht én ben je de verbindende factor tussen het MT en het team. Je creëert groepsgevoel, een omgeving van vertrouwen en versterkt de communicatie binnen het team. Je zorgt voor een goed draaiend team waarin de teamleden hun talent optimaal inzetten en benutten. Dit realiseer je in een stimulerende onderzoeksomgeving met oog voor mensen, middelen en geld. Je bent aanjager van nieuwe initiatieven, bent bekend met het initiëren van nieuwe projecten, en maakt graag deel uit van een nationaal en internationaal netwerk. Je vindt het een uitdaging om het werk van het team en KWR ook in internationaal verband op de kaart te zetten. Daarnaast krijg je de gelegenheid om te werken aan een eigen focus op wetenschappelijk-inhoudelijk dan wel procesmatig georiënteerd gebied.

Als projectmanager voer je, samen met inhoudelijke experts, de regie over uiteenlopende onderzoeksprojecten, van het vertalen van verzoeken van opdrachtgevers in een passende offerte, tot het evalueren van uitkomsten van het project met de klant en projectleden. Daarbij hoort ook het leidinggeven aan complexe, multidisciplinaire projecten in grote (onderzoeks)consortia.

Jouw profiel

Voor bovenstaande rol zijn we op zoek naar een academicus vanuit een relevante discipline. Verder heb je/ben je:

 • enkele jaren ervaring met leiding geven aan teams van professionals, met een goede balans tussen het waarderen van de teamleden en sturen op de gezamenlijke teamdoelen;
 • uitstekende communicatieve eigenschappen en haal je energie uit samenwerking, zowel intern bij KWR als met externe partners;
 • coachende vaardigheden om collega’s te ondersteunen in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, die daarmee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van KWR;
 • goed ontwikkelde projectmanagement capaciteiten;
 • klantgericht en heb je ervaring in het genereren van nieuwe projecten en met acquisitie;
 • een gedegen vakinhoudelijke basis in het brede geohydrologische kennisveld;
 • in staat om je kennis helder te delen in rapportages en presentaties;
 • gedreven in het behalen van resultaten;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

Als teamleider/projectmanager beschik je over de volgende competenties:

 • leiderschap;
 • inspireren en ontwikkelen van anderen;
 • helder en effectief communiceren;
 • organisatiebewustzijn;
 • plannen en organiseren;
 • flexibiliteit;

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie, waarin je samenwerkt in een sterk, enthousiast, informeel team. We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Een goede werk/privébalans staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget, ABP-pensioen).

Ben jij dé professional die leiding geven combineert met projectmanagement?

Stuur dan vóór 22 maart 2021 per e-mail je motivatie en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van het vacaturenummer 1120010.

Over de 1ste ronde gesprekken wordt na de sluitingsdatum met de geselecteerde kandidaten zo spoedig mogelijk contact opgenomen. Aansluitend zal een 2de ronde gesprek worden gepland en maakt ook een assessment deel uit van de procedure.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jan Willem Kooiman (teamleider Geohydrologie), telefoon 030- 606 9683 of per e-mail jan.willem.kooiman@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout, HR-adviseur via Jose.van.Lieshout@kwrwater.nl  of telefoon 030 – 606 9536.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.