Vacature

Met affiniteit voor (micro)biologische waterkwaliteit en gezondheid

Teamleider/projectmanager (0,8-1,0 fte)

KWR Water Research Institute

Veilig en schoon water is een groot goed. Als internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut draagt KWR met toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de watercyclus bij aan de beschikbaarheid hiervan. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. 180 medewerkers werken vanuit drie kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in Europa en daarbuiten. De tien Nederlandse waterbedrijven én het Belgische De Watergroep zijn onze aandeelhouders.

Het team Microbiologische Waterkwaliteit en Gezondheid werkt aan maatschappelijk relevante onderwerpen zoals het monitoren van coronavirussen in afvalwater, veilig waterhergebruik voor droogtebestrijding en beheersing van legionellagroei in watersystemen. Momenteel is dit team op zoek naar een enthousiaste, verbindende, motiverende en marktgerichte teamleider/ projectmanager.

Het team

Binnen dit team wordt toegepast wetenschappelijk onderzoek verricht naar het beheersen en benutten van (micro)biologische processen bij winning, behandeling en distributie van (drink)water in oppervlaktewater, waterhergebruik, industriewater en zwemwater. We werken aan (micro)biologische veiligheid en (micro)biologische en ecologische waterkwaliteit. KWR beschikt hiervoor over een zeer goed geoutilleerd laboratorium.

De functie

Het werkveld is dynamisch, en vereist een scherp oog voor kansen in de markt, maar ook voor continuïteit door langer lopende projecten. In jouw rol van teamleider/projectmanager ben je de verbindende leidinggevende die een team van 11 professionals faciliteert, inspireert, motiveert en coacht én ben je de verbindende factor tussen MT en het team. Je creëert groepsgevoel, een omgeving van vertrouwen en versterkt de communicatie binnen het team. Je zorgt voor een goed draaiend team waarin de teamleden hun talent optimaal inzetten en benutten. Dit realiseer je in een stimulerende onderzoeksomgeving met oog voor mensen, middelen en geld. Je bent aanjager van nieuwe initiatieven, bent bekend met het initiëren van nieuwe projecten, en maakt graag deel uit van een nationaal en internationaal netwerk. Je vindt het een uitdaging om het werk van het team en KWR ook in internationaal verband op de kaart te zetten.

Als projectmanager voer je, samen met inhoudelijke experts, de regie over uiteenlopende onderzoeksprojecten, van het vertalen van verzoeken van opdrachtgevers in een passende offerte, tot het evalueren van uitkomsten van het project met de klant en projectleden.

Jouw profiel

Voor bovenstaande rol zijn we op zoek naar een academicus vanuit een relevante discipline. Verder heb je/ben je:

 • enkele jaren ervaring met projectmanagement, acquisitie en goed ontwikkelde project management capaciteiten;
 • ervaring in het genereren van nieuwe projecten;
 • goede communicatieve eigenschappen, haal je energie uit samenwerking, ben je klantgericht en in staat om je kennis helder te delen in rapportages en presentaties;
 • gedreven in het behalen van resultaten;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

Als teamleider/projectmanager beschik je over de volgende competenties:

 • leiderschap;
 • inspireren en ontwikkelen van anderen;
 • helder en effectief communiceren;
 • organisatiebewustzijn;
 • plannen en organiseren;
 • flexibiliteit.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie, waarin je samenwerkt in een enthousiast, informeel team. We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Een goede werk/privébalans staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget, ABP-pensioen).

Ben jij dé expert die leiding geven combineert met projectmanagement?

Stuur dan vóór 30 september 2020 per e-mail je motivatie en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van het vacaturenummer 1116020.

Over de 1ste ronde gesprekken wordt na de sluitingsdatum met de geselecteerde kandidaten zo spoedig mogelijk contact opgenomen. Aansluitend zal een 2de ronde gesprek worden gepland en maakt ook een assessment deel uit van de procedure.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Idsart Dijkstra (manager  Kennisgroep Water), telefoon 030- 606 9650 of per e-mail Idsart.Dijkstra@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout, HR-adviseur via Jose.van.Lieshout@kwrwater.nl  of telefoon 030 – 606 9536.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.