Vacature

(0,8-1,0 fte)

Teamleider / Onderzoeker Waterinfrastructuur (WIS)

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. Als internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut draagt KWR met toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de watercyclus bij aan de beschikbaarheid hiervan. Bridging science to practice is onze missie. 180 medewerkers werken vanuit drie kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in Europa. Onze aandeelhouders bestaan uit de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en één Vlaams drinkwaterbedrijf.

Het team Waterinfrastructuur doet onderzoeksprojecten rondom kwaliteit en kwantiteit van drinkwater en leidingmaterialen. Met nieuwe kennis en nieuwe tools ondersteunen we drinkwaterbedrijven in slim en duurzaam investeren in het leidingnet. Met als doel: altijd water uit de kraan van een hoge kwaliteit. Het team bestaat uit vijftien specialisten met een zeer variërende achtergrond en ervaring.

Momenteel is het team op zoek naar een enthousiaste, verbindende en marktgerichte teamleider en onderzoeker.

De functie

In jouw rol van teamleider geef je leiding aan een team van vijftien professionals (onderzoekers). In deze rol ben je de verbindende leidinggevende die dit team faciliteert en coacht. Je creëert teamspirit en een omgeving van communicatie en vertrouwen. Je bent mede een aanjager van nieuwe (internationale) initiatieven en je zorgt voor een goed draaiend team waarin de teamleden hun talent optimaal kunnen inzetten en benutten. Dit realiseer je in een stimulerende onderzoeksomgeving met oog voor mensen, middelen en geld.

Als onderzoeker werk je samen met klanten, meestal waterbedrijven, aan het verder ontwikkelen van kennis en tools om het Nederlandse leidingnet in optimale staat te houden. Hiervoor voer je toegepast wetenschappelijke onderzoeksprojecten uit. Je vertaalt vragen van klanten in nieuw onderzoek, je coördineert activiteiten van anderen en brengt ook zelf je expertise in. Je signaleert kansen in de markt en maakt deel uit van een nationaal en internationaal netwerk. Je vindt het een uitdaging om in internationaal verband je werk op de kaart te zetten.

Jouw profiel

Voor zowel de teamleidersrol als de functie van onderzoeker heb je:

  • een afgeronde academische opleiding op een relevant vakgebied, zoals een (civiel) technische opleiding of een andere bètawetenschap;
  • ervaring in een (internationale) onderzoeksomgeving of in het bedrijfsleven waarin je leiding hebt gegeven aan hoogopgeleide medewerkers;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

We vinden het van belang dat je als teamleider de volgende competenties meebrengt:

  • teamleiderschap;
  • coachen en ontwikkelen van medewerker
  • organisatiesensitiviteit
  • resultaatgerichtheid

Als onderzoeker ben je een enthousiaste, klantgerichte expert op het gebied van een of meer aspecten van drinkwaterdistributie. Je bent bekend met de uitdagingen van drinkwaterbedrijven en bent goed op de hoogte en hebt ervaring of affiniteit met de inzet van hydroinformatica en smart water management om deze te lijf te gaan. Ook zie je kansen voor toepassing van onze kennis in ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de energietransitie en de uitrol van warmtenetten. Je weet op effectieve en overtuigende wijze te communiceren over uitdagingen, onderzoek en oplossingen, op verschillende niveaus. Verder heb je minimaal vijf jaar werkervaring in de water- of energiesector (drinkwaterbedrijf, waterschap, energiebedrijf of ingenieursbureau) of aanverwant.

Ons aanbod

KWR biedt je een zelfstandige en afwisselende functie binnen een informeel team. We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Een goede werk/privébalans staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de CAO Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget, ABP-pensioen).

Ben jij dé expert die kennis combineert met leiding geven en een marktgerichte focus?

Stuur dan vóór 19 juli 2019 per e-mail je motivatiebrief en c.v. naar humanresources@kwrwater.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 23 en 24 juli 2019. Een assessment voor de rol van teamleider maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Idsart Dijkstra (hoofd Kennisgroep Watersystemen en Technologie), telefoon 030- 606 9650 of per e-mail Idsart.Dijkstra@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout, HR-adviseur via Jose.van.Lieshout@kwrwater.nlof telefoon 030 – 606 9536.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.