Vacature

Én affiniteit met onderzoek op het gebied van (drink-)waterinfrastructuur

Teamleider (0,8-1,0 fte)

Het team Waterinfrastructuur voert onderzoeksprojecten uit rondom kwaliteit en kwantiteit van drinkwater en leidingmaterialen. Met nieuwe kennis en nieuwe tools ondersteunen we drinkwaterbedrijven in slim en duurzaam investeren in het leidingnet. Met als doel: altijd water uit de kraan van een hoge kwaliteit. Het team bestaat uit vijftien specialisten met een zeer variërende achtergrond en ervaring.

Momenteel is het team op zoek naar een enthousiaste, verbindende en marktgerichte teamleider en onderzoeker.

De functie

In jouw rol van teamleider geef je leiding aan een team van vijftien professionals (onderzoekers). In deze rol ben je de verbindende leidinggevende die dit team faciliteert en coacht. Je creëert teamspirit en een omgeving van communicatie en vertrouwen. Je bent mede een aanjager van nieuwe (internationale) initiatieven en je zorgt voor een goed draaiend team waarin de teamleden hun talent optimaal kunnen inzetten en benutten. Dit realiseer je in een stimulerende onderzoeksomgeving met oog voor mensen, middelen en geld.

Als onderzoeker werk je samen met klanten, meestal waterbedrijven, aan het verder ontwikkelen van kennis en tools om het Nederlandse leidingnet in optimale staat te houden. Hiervoor voer je toegepast wetenschappelijke onderzoeksprojecten uit. Je vertaalt vragen van klanten in nieuw onderzoek, je coördineert activiteiten van anderen en brengt ook zelf je expertise in. Je signaleert kansen in de markt en maakt deel uit van een nationaal en internationaal netwerk. Je vindt het een uitdaging om in internationaal verband je werk op de kaart te zetten.

Jouw profiel

Voor zowel de teamleidersrol als de functie van onderzoeker heb je:

  • een afgeronde academische opleiding op een relevant vakgebied, zoals een (civiel) technische opleiding, materiaalwetenschappen, aardwetenschappen of een andere bètawetenschap;
  • ervaring in een (internationale) onderzoekomgeving of in het bedrijfsleven
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

We vinden het van belang dat je als teamleider de volgende competenties meebrengt:

  • leiderschap;
  • coachen van medewerkers;
  • prestatiegerichtheid.

Als onderzoeker ben je een enthousiaste, klantgerichte expert op het gebied van één of meer aspecten van drinkwaterdistributie. Je bent bekend met de uitdagingen van drinkwaterbedrijven,  bent goed op de hoogte én hebt ervaring of affiniteit met de inzet van hydroinformatica en smart water management om deze uitdagingen te lijf te gaan. Ook zie je kansen voor de toepassing van onze kennis in ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de energietransitie en warmtenetten. Je weet op effectieve en overtuigende wijze te communiceren over uitdagingen, onderzoek en oplossingen, op verschillende niveaus. Verder heb je minimaal vijf jaar werkervaring in de water- of energiesector (drinkwaterbedrijf, waterschap, energiebedrijf of ingenieursbureau) of aanverwant.

Ons aanbod

KWR biedt je een zelfstandige en afwisselende functie binnen een informeel team. We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Een goede werk/privébalans staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de CAO Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget, ABP-pensioen).

Ben jij dé expert die leiding geven combineert met  kennis?

Stuur per e-mail je motivatiebrief en c.v. naar Vacancy@kwrwater.nl.

Een assessment voor de rol van teamleider maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Idsart Dijkstra (hoofd Kennisgroep Watersystemen en Technologie), telefoon 030- 606 9650 of per e-mail Idsart.Dijkstra@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Maaike Scholten, HR-adviseur via Maaike.scholten@kwrwater.nl  of telefoon 030-6069535.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.