Voor 4-6 maanden voor 32 - 40 uur per week

Stagiair voor toepassing van machine learning op microplastics

Ben jij een leergierige en enthousiaste student met affiniteit voor analytische chemie? En ben je op zoek naar een leerzame stage vanaf maart 2024 bij een professionele organisatie die werkt aan duurzame ontwikkeling? Lees dan snel verder!

Wat vragen we van jou?

We zijn op zoek naar een BSc of MSc in Cheminformatics, Hydroinformatica, of aanverwante studies. We verwachten een student met kennis op het gebied van wetenschappelijk programmeren (Python, MATLAB of R), begrip van spectroscopische data (bij voorkeur infrarood data), machine learning, data visualisatie, of in staat zijn om deze basiskennis in een korte periode te verwerven. Gebaseerd op twee projecten over microplastic analyses (monitoring en detectie), zal je werk bestaan uit een literatuurstudie en veel programmeerwerk. De onderzoekers van KWR helpen je met het opzetten van de data. Je krijgt gedegen begeleiding van de onderzoekers bij het project. Je werk zal deel uitmaken van de ontwikkeling van software/toepassingen die andere onderzoekers kunnen helpen bij het identificeren van microplastics.

Wat bieden we jou?

  • Een leerzame stage vanaf maart 2024 (startdatum in overleg) voor 4-6 maanden voor 32 – 40 uur per week.
  • De mogelijkheid om aan je stageopdrachten te werken.
  • Een goede balans tussen begeleiding en zelfstandig werken.
  • Een hybride werkvorm, waarbij je zowel thuis als op kantoor werkt.
  • Een stagevergoeding en laptop tijdens je stage.

Over KWR

KWR is een onderzoeksinstituut met een internationale reputatie op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. Een brug slaan tussen wetenschap en praktijk’ is onze missie. In ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken ongeveer 200 mensen in twee onderzoeksgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in toenemende mate ook elders binnen en buiten Europa. Onze aandeelhouders zijn de tien Nederlandse waterbedrijven en het Belgische waterbedrijf De Watergroep.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en maatschappij. Hun kracht ligt in het vertalen van wetenschappelijke kennis naar toepasbare, praktische oplossingen voor klanten in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van ons onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria en een testhal en bouwen we onze eigen testopstellingen. Daarnaast wordt er bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik op projecten.

Over het team

Je werkt binnen het Hydroinformatica team. Het Hydroinformatica (HI)-team heeft als doel de watersector te ondersteunen door digitale technologieën en oplossingen te integreren in waterbeheer, gericht op duurzaamheid en paraatheid voor toekomstige uitdagingen. Dit omvat het ontwikkelen en implementeren van innovatieve digitale wetenschap en technologie, zoals horizonscanning, om het ontwerp, beheer en de prestaties van watersystemen te verbeteren in het licht van onzekerheden zoals klimaatverandering, verstedelijking en bevolkingsgroei.

Ben je geïnteresseerd in een brede en uitdagende stage binnen een dynamische organisatie?

Stuur je motivatiebrief en CV voor 26 januari naar .

Voor meer gedetailleerde informatie over deze stage kun je contact opnemen met Xin Tian of Patrick Bäuerlein, onderzoeker Hydroinformatics: of .

Voor informatie over de stageprocedure kun je contact opnemen met Manouk Odijk (Human Resources Consultant) via 030-6069559 of per e-mail: .

delen