Stagiair Resource recovery

Ben jij een leergierige en enthousiaste student met affiniteit met water-, chemie- of biotechnologie? En ben jij op zoek naar een leerzame stage vanaf oktober/november 2022 bij een professionele organisatie die werkt aan duurzame ontwikkeling? Lees dan verder!

Over de stage

Binnen het project Disco (downstream isolation of high value components) zijn wij op zoek naar een stagiair(e) die wil werken aan de productie van anorganische zuren en basen uit afvalstromen.
Het doel van de opdracht is om een ​​regeneraatstroom uit een ionenwisselaar te behandelen met elektrodialyse met bipolaire membranen en om zuur en base te produceren. Dit kan vervolgens worden gebruikt om de ionenwisselaar weer te regenereren. Hierdoor wordt de kringloop gesloten, waardoor water en tot 75% zuren en basen worden bespaard.

Wat vragen we van jou?

Wij zijn op zoek naar een BSc of MSc student chemische technologie/watertechnologie/bio-technologie of aanverwante studies. We verwachten een student die kennis heeft van elektrodialyse, of deze basiskennis op korte termijn kan verwerven. Je stagewerkzaamheden omvatten een literatuurstudie en veel experimenteel werk. De onderzoekers van KWR helpen bij het opzetten van de experimenten en het verwerken van de data. Je krijgt gedegen coaching van de leidende onderzoeker van het project.

Wat bieden wij jou?

  • Een leerzame stage vanaf oktober of november 2022 (startdatum in overleg) voor 4-6 maanden voor 32 – 40 uur per week.
  • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.
  • De mogelijkheid om aan je stageopdrachten te werken.
  • Een goede balans tussen begeleiding en zelfstandig werken.
  • Een hybride werkvorm, waarbij je zowel thuis als op kantoor werkt.
  • Een stagevergoeding en laptop tijdens je stage.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.
Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.
Je werkt binnen het team Water Treatment & Resource Recovery. Het team doet uitdagend onderzoek op het gebied van watertechnologie met als doel de waterkwaliteit en duurzaamheid te optimaliseren en de waarde van water te benutten in een veranderende samenleving.

 

Interesse in een brede en uitdagende stage binnen een dynamische organisatie? Stuur je motivatiebrief en CV naar vacature@kwrwater.nl.

 

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Nienke Koeman, onderzoeker Water Treatment and resource recovery: nienke.koeman@kwrwater.nl
Voor informatie over de stageprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Human Resources Consultant) via +31 (0)30-6069633 of per e-mail: eduard.post@kwrwater.nl.

delen