Stagiair AI/Microbiële veiligheid

Ben jij een leergierige en enthousiaste student met affiniteit met Artificial Intelligence of Civil engineering/microbiële veiligheid van drinkwater? En ben je op zoek naar een leerzame stage bij een professionele organisatie die werkt aan duurzame ontwikkeling? Lees dan verder!

Over de stage

Binnen de stage werk je aan de koppeling van Artificial Intelligence met pathogene besmettings-gebeurtenissen in het DWN. De werkzaamheden van deze stage maken deel uit van het EU-project PathoCERT. Dit doe je in drie fasen:

 1. Uitvoeren van een literatuurstudie naar pathogene besmettingsgebeurtenissen in het Drinkwaternetwerk.
 2. Na het uitvoeren van het literatuuronderzoek werken met Artificial Intelligence (AI) en Natural Language Processing (NLP) taken om een model te ontwikkelen dat informatie uit de verzamelde wetenschappelijke publicaties haalt.
 3. De publicaties uit het literatuuronderzoek gebruiken om de belangrijkste informatie te identificeren die kan worden gebruikt als realistische input voor het modelleren van gebeurtenissen met betrekking tot pathogene besmetting in het DWN.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een BSc of MSc student op het gebied van Artificial Intelligence, Natural Language Processing, Civil/Environmental engineering of watermanagement. Affiniteit met AI/NLP taken en microbiële veiligheid van drinkwater is een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een leerzame stage voor 4-6 maanden voor 32 – 40 uur per week.
 • Startdatum in overleg.
 • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.
 • De mogelijkheid om aan je stageopdrachten te werken.
 • Gedegen begeleiding van de leidende onderzoeker op het project.
 • Een goede balans tussen begeleiding en zelfstandig werken.
 • Een hybride werkvorm, waarbij je zowel thuis als op kantoor werkt.
 • Een stagevergoeding en laptop tijdens je stage.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Je werkt binnen het team Microbiële waterkwaliteit en gezondheid. Het team verricht uitdagend onderzoek op het gebied van watermicrobiologie met als doel effectieve behandelingstechnieken te ontwikkelen voor potentieel gevaarlijke micro-organismen.

 

Interesse in een brede en uitdagende stage binnen een dynamische organisatie?

Stuur je motivatiebrief en CV naar vacancy@kwrwater.nl.

Voor meer informatie over deze stage kunt u contact opnemen met Sotirios Paraskevopoulos, onderzoeker Microbiële waterkwaliteit: sotirios.paraskevopoulos@kwrwater.nl.

Voor informatie over de stageprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Human Resources Consultant) via +31 (0)30-6069633 of per e-mail: eduard.post@kwrwater.nl.

delen