Vacature

Softwareontwikkelaar

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. Als internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut draagt KWR aan de beschikbaarheid daarvan bij met toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de watercyclus. Bridging science to practice is onze missie. 180 medewerkers werken vanuit drie kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland, Europa en in toenemende mate de rest van de wereld. Onze aandeelhouders bestaan uit de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en één Vlaams drinkwaterbedrijf.

Hydro-informatica bij KWR

Hydro-informatica maakt het mogelijk om data om te zetten in kennis, op basis waarvan onderbouwde beslissingen kunnen worden genomen. Daarmee wordt directe ondersteuning geboden bij integraal stedelijk waterbeheer. KWR werkt aan de integratie tussen kennisdomeinen door informatietechnologie en wateronderzoek te combineren en ontwikkelt een overkoepelende ‘water-wise’ toolbox om beslissingen in de watersector te ondersteunen en in praktische maatregelen te vertalen. KWR is met name werkzaam op het gebied van:

 • waardeonttrekking aan data (aspecten van big data, open access, databeveiliging, data-interoperabiliteit en datastandaarden; slimme meters, slimme sensoren en slimme diensten);
 • integratie van kennis in modellen en tools (aspecten van standaardisatie van gegevensuitwisseling, modelkoppeling, gebruikersvriendelijkheid, codehergebruik en benchmarking);
 • ICT-ondersteunde overdracht van waterkennis aan eindgebruikers (serious games, slimme apps, platformen voor scenarioberekeningen, ‘slimme’ woningen en ‘slimme’ steden).

De functie

Wij zoeken een ervaren softwareontwikkelaar die in de hele organisatie werkzaam zal zijn en de visie van KWR op hydro-informatica ondersteunt. De softwareontwikkelaar maakt deel uit van een team onder supervisie van de Chief Information Officer en zal binnen projecten voor toegepast onderzoek samenwerken met waterexperts van KWR en eindgebruikers. De werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van softwareproducten, waaronder, maar niet uitsluitend, online databases, interactieve websites, data analytics, simulatiemodellen en optimalisatietools. In dit partnerschap wordt van de softwareontwikkelaars verwacht dat zij actief met de domeinexperts samenwerken en de vereisten van de te coderen software begrijpen en medeontwikkelen. Daarnaast wordt van hen verlangd dat zij een wendbare ontwikkelingsbenadering hanteren om de nodige flexibiliteit te waarborgen en de domeinexperts en eindgebruikers bij alle fasen van het proces betrekken. De softwareontwikkelaars zijn tevens verantwoordelijk voor het vormgeven van de softwareontwikkelingspraktijken bij KWR en voor het voorstellen, verdedigen en ondersteunen van specifieke benaderingen met het oog op bijvoorbeeld opkomende standaarden en beste praktijken bij de ontwikkeling van software.

Jouw profiel

Je bent een zeer ervaren, enthousiaste en resultaatgerichte collega. Je bent innovatief en klantgericht en je kunt je werk zorgvuldig plannen en organiseren. Je bent een teamspeler, maar je kunt ook zelfstandig werken.

Je beschikt over:

 • een bachelorgraad in informatica, techniek of een vergelijkbare numerieke wetenschappelijke discipline (een postdoctorale graad wordt op prijs gesteld, maar is niet vereist);
 • vijf tot tien jaar ervaring in softwareontwikkeling of in water- en milieusoftwareapplicaties;
 • significante ervaring in het programmeren met een of meer van de volgende programmeertalen: Java, C++, Python, C#;
 • ervaring in objectgeoriënteerde softwareontwikkeling;
 • ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van databases;
 • ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van grafische gebruikersinterfaces;
 • het vermogen om zelfstandig en als onderdeel van een hecht team te werken en goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

De volgende vaardigheden worden eveneens op prijs gesteld:

 • ervaring in matrix-georiënteerde programmeertalen (Matlab, R);
 • ervaring in het ontwikkelen van webapplicaties;
 • ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van complexe systemen en wetenschappelijke software;
 • goede wiskundige vaardigheden, zowel analytische als numerieke;
 • ervaring met versiecontrolesystemen;
 • ervaring met watergerelateerde problemen en organisaties;
 • uitstekende kennis van de Engelse taal.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende en dynamische omgeving voor het ontwikkelen van softwaretools en -producten voor toegepast onderzoek in de watersector. Er wordt zowel aan desktopapplicaties als aan webgebaseerde applicaties gewerkt, zowel op het niveau van het strategische ontwerp als de operationele programmering/ontwikkeling. Je werk wordt opgepakt door waterbedrijven zowel in Nederland als in de rest van de wereld, ook in het kader van het Watershare-initiatief. Je werkomgeving is stimulerend en je werkt samen met internationale wateronderzoekers en vooraanstaande deskundigen uit de sector. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling en een goede balans tussen werk en privé. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de CAO Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget). Naast een marktconform salaris bieden wij je uitstekende studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP.

Ben jij dé ervaren softwareontwikkelaar die een belangrijke bijdrage levert aan hydro-informatica voor KWR en de watersector? Stuur dan je cv en motivatiebrief vóór 1 mei 2019 naar humanresources@kwrwater.nl.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Mark Morley (teamleider ICT), e-mail mark.morley@kwrwater.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij José van Lieshout (HR-adviseur), telefoonnummer 030 – 606 9559 of per e-mail jose.van.lieshout@kwrwater.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.