Senior onderzoeker Hydroinformatica

Het team Hydroinformatica werkt binnen KWR op het snijvlak van informatietechnologie en toepassing aan methoden en tools. Dit zetten we in om de watersector efficiënter, duurzamer en veerkrachtiger te maken. Gezien de groeiende werkzaamheden binnen het team Hydroinformatica én KWR inzake grootschalige onderzoeks- en innovatieprogramma’s is er behoefte aan een ervaren onderzoeker hydroinformatica, die vanuit inhoud en enthousiasme meewerkt aan onze projecten en daarnaast ook een eigen inhoudelijke focus heeft.

Jouw profiel

Jij bent een onderzoeker hydroinformatica met sterke affiniteit voor duurzaamheid en water en het maatschappelijk belang dat hiermee samenhangt. Je werkt aan uiteenlopende onderzoeksprojecten op de dynamische grens van onderzoek en praktijk. Binnen het werkveld hydroinformatica werk je aan projecten op het gebied van bv. digitale tweelingen, serious games, kunstmatige intelligentie, probabilistisch modelleren of numerieke optimalisatie.

Je past goed op de functie als je van nature nieuwsgierig bent en intrinsiek gedreven wordt om mee te werken aan een duurzame samenleving. Je vind het leuk om in de projecten door te pakken en wilt jezelf steeds verder ontwikkelen.

Minimale vereisten

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring.
 • Je vind het leuk om leiding te geven in projecten.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Weet je van acquisitie af, hoe je kansen verkent en projecten binnenhaalt.

Verder:

 • Beschik je over een afgeronde academische opleiding, relevant voor deze functie.
 • Is het een pre als je ervaring en een netwerk binnen de Nederlandse watersector hebt.
 • Ben je uitstekend in staat onafhankelijk, zelfstandig en in teamverband te opereren.
 • Ben je analytisch sterk en beschik je over een goed ontwikkeld en toepassingsgericht denkvermogen.
 • Weet je overtuigend kennisontwikkeling en innovatie te verbinden met maatschappelijke vragen en marktbehoeften.
 • Weet je het werk goed te plannen en te organiseren, ben je communicatief sterk en een verbinder en in staat om complexe vraagstukken om te zetten in aansprekende en uitvoerbare onderzoeksprojecten.
 • Heb je ervaring met digitale tweelingen, modelleren, kunstmatige intelligentie.

Het team

De missie van het Hydroinformatica team is om de watersector te helpen omgaan met complexe watervraagstukken door gebruik te maken van digitale technologieën en oplossingen. Je tien collega-professionals in het team hebben een zeer gevarieerde achtergrond en ervaring. Samen ondersteunen we de watersector met horizonscanning, met het identificeren en (door)ontwikkelen van baanbrekende digitale wetenschap en technologie, en met het ondersteunen van de implementatie daarvan in slimme wateroplossingen. Onze werkterreinen zijn gericht op onderzoek, databeheer en softwareontwikkeling. Met data werken we via modellen naar de beste besluitvorming toe.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en partners. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving? Stuur dan vóór 13/02/2023 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 1210522

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ina Vertommen (teamleider Hydroinformatica) per telefoon 030-6069739 of per email .

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069633 of per e-mail .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen