Vacature

Projectmanager/onderzoeker team Geohydrologie (0,8-1,0 fte)

KWR Water Research Institute

Veilig en schoon water is een groot goed. Als internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut draagt KWR met toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de watercyclus bij aan de beschikbaarheid hiervan. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Onze circa180 medewerkers werken vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in Europa en daarbuiten. De tien Nederlandse waterbedrijven én het Belgische De Watergroep zijn onze aandeelhouders.

Het team

Binnen het team Geohydrologie ligt de focus op het inzetten van de (diepere) ondergrond om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke oplossingen voor de water-, energie- en voedselproblematiek. Op het dynamische snijvlak van onderzoek en praktijk willen we werken aan uiteenlopende onderzoeksprojecten op het gebied van water en ondergrond. De circa 13 professionals hebben een zeer variërende achtergrond en ervaring en verrichten toegepast wetenschappelijk onderzoek naar o.a. zoetwatervoorziening in verziltende delta’s en verdrogende gebieden, waterhergebruik, bescherming en gebruik van grondwater én bodemenergie. Hiernaast is onderzoek naar putmanagement en putverstopping ook belangrijk. Er wordt veel en intensief samengewerkt met de collega’s van het team Ecohydrologie.

Gezien de recente ontwikkelingen binnen team én KWR inzake bodemenergie, ondergrondse waterberging en grootschalige onderzoeks- en innovatieprogramma’s is er op korte termijn behoefte aan een ervaren projectmanager/onderzoeker geohydrologie die vanuit de inhoud enthousiast en stimulerend leiding geeft aan experts en projecten, en daarnaast ook een eigen inhoudelijke focus heeft.

De functie

Als projectmanager voer je, samen met inhoudelijke experts, de regie over uiteenlopende onderzoeksprojecten, van het vertalen van verzoeken van opdrachtgevers in een passende offerte, tot het evalueren van uitkomsten van het project met de klant en projectleden.

Je hebt een gedegen vakinhoudelijke basis in het brede geohydrologische kennisveld, met een sterke affiniteit voor bodemenergie. Hierbij heb je je al ontwikkeld of wil je je verder ontwikkelen tot een stimulerend leider waarbij je vanuit de (technische-wetenschappelijke) inhoud sturing geeft aan mensen (experts/deskundigen/onderzoekers) en projecten (initiëren, vormgeven, structureren).

Je bent in staat om voldoende draagvlak te creëren bij ‘de eigenwijze onderzoekers’ om jou als leider te accepteren, wat bijvoorbeeld inhoudt dat je verbinding maakt met collega’s, kritisch en respectvol doorvraagt, collega’s in hun waarde laat en waar nodig toch sturing geeft. Als onderzoeker  heb je een eigen (technisch-wetenschappelijke) focus die je in staat stelt ook als onderzoeker (met name op het vlak van bodemenergie) een rol te spelen.

Verder ben je goed in staat om externe contacten te onderhouden en verbinding te maken met klanten. Het is een pré als je ook in staat bent mee te werken aan het opzetten van grote integrale onderzoeksprogramma’s en het leidinggeven aan complexe, multidisciplinaire projecten in grote (onderzoeks)consortia.

Jouw profiel

Voor bovenstaande rol zijn we op zoek naar een academicus vanuit een relevante discipline. Verder heb je/ben je:

 • meer dan 5 jaar ervaring met projectmanagement, acquisitie en goed ontwikkelde project management capaciteiten;
 • ervaring in het genereren van nieuwe projecten;
 • een gedegen vakinhoudelijke basis in het brede geohydrologische kennisveld, met affiniteit voor bodemenergie;
 • goede communicatieve eigenschappen, haal je energie uit samenwerking, ben je klantgericht en in staat om je kennis helder te delen in rapportages en presentaties;
 • gedreven in het behalen van resultaten;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

Als projectmanager beschik je over de volgende competenties:

 • leiderschap;
 • inspireren en ontwikkelen van anderen;
 • helder en effectief communiceren;
 • organisatiebewustzijn;
 • plannen en organiseren;
 • flexibiliteit;

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie, waarin je samenwerkt in een sterk, enthousiast, informeel team. We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Een goede werk/privébalans staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget, ABP-pensioen).

Ben jij dé expert die leiding geven combineert met projectmanagement?

Stuur dan per e-mail je motivatie en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van het vacaturenummer 1130010.

Over de 1ste ronde gesprekken wordt na de sluitingsdatum met de geselecteerde kandidaten zo spoedig mogelijk contact opgenomen. Aansluitend zal een 2de ronde gesprek worden gepland en maakt ook een assessment deel uit van de procedure.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jan Willem Kooiman (teamleider Geohydrologie), telefoon 030- 606 9683 of per e-mail jan.willem.kooiman@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout, HR-adviseur via Jose.van.Lieshout@kwrwater.nl  of telefoon 030 – 606 9536.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.