0,8-1,0 fte

Onderzoeker Water Governance

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 190 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Het team en de functie

Het team Resilience Management & Governance werkt aan een veerkrachtige stedelijke water cyclus. We doen onderzoek naar governance processen in de sociale omgeving en ontwikkelen toekomstbeelden en transitie strategieën voor de watersector. Ons team bestaat uit twaalf onderzoekers met diverse achtergronden en ervaring. Wij werken samen aan onze doelen in een open, collegiale en opbouwende sfeer.

Binnen ons team ga je onderzoek doen naar de bestuurlijke aspecten van duurzame en  circulaire innovaties in de stedelijke waterketen. Je onderzoek richt zich o.a. op de strategische planning, economisch-juridische randvoorwaarden, en participatie van actoren en burgers. Het onderzoek is praktijkgericht en vindt veelal plaats in nauwe samenwerking met partners in de waterketen.

Je geeft zelfstandig invulling aan onze projecten in Nederland en Vlaanderen, en je draagt bij aan de uitvoering en uitbreiding van onze internationale activiteiten. Daarnaast ben je in staat om opdrachten te verwerven.

Jouw profiel

Het team Resilience Management & Governance is op zoek naar een ervaren onderzoeker water governance. Wij zoeken een sociaalwetenschappelijk onderzoeker, die inhoudelijk en methodologisch bijdraagt aan ons governance onderzoek voor de watersector. Je hebt kennis van bestuurlijke en economisch-juridische processen in de sociale omgeving, en je weet die kennis helder over te brengen op anderen.

Je bent een onderzoeker met:

  • een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur gepromoveerd, in een sociaalwetenschappelijke richting, bijvoorbeeld in de bestuurskunde, milieurecht of politiek-economische wetenschappen;
  • kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekstechnieken en -methoden;
  • het vermogen om vanuit een integraal perspectief onderzoek te doen;
  • uitstekende Nederlandse en academische schrijfvaardigheid;
  • minimaal vijf jaren werkervaring als onderzoeker, beleidsmedewerker of consultant.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en partners. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 31 augustus 2022 per e-mail je motivatiebrief en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van vacaturenummer 1410722. De 1e ronde gesprekken worden gepland op 7 en 12 september. We verzoeken om hiermee al rekening te houden.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jos Frijns (Teamleider), telefoon 06 223 74 289 of per e-mail: Jos.Frijns@kwrwater.nl.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069633 of per e-mail: eduard.post@kwrwater.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

delen