0,8-1,0 fte

Onderzoeker Water Governance

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling.  ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 180 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Het team en de functie

Het team Resilience Management & Governance werkt aan een veerkrachtige stedelijke water cyclus. We ontwikkelen kennis over integrale, participatieve, adaptieve en anticipatieve governance processen. Ons team bestaat uit twaalf onderzoekers met diverse achtergronden en ervaring. Wij werken samen aan onze doelen in een open, collegiale en opbouwende sfeer.

Binnen ons team ga je onderzoek doen naar de strategische en bestuurlijk-juridische aspecten van de circulaire economie en duurzame innovaties in de stedelijke waterketen. Je onderzoek richt zich o.a. op de strategische planning en co-creatie van duurzame wijken (public design), de publiek-private governance opgaven, de juridische regelgeving van hergebruik van water en grondstoffen, en beleidsontwikkelingen rond regionaal waterbeheer. Je voert dit onderzoek uit in nauwe verbondenheid met praktijktoepassingen, samen met stakeholders in de waterketen.

Afhankelijk van je werkervaring geef je zelfstandig invulling aan onze projecten in Nederland en Vlaanderen, en je draagt bij aan de uitvoering en uitbreiding van onze internationale activiteiten. Daarnaast draag je bij aan het verwerven van opdrachten.

 Jouw profiel

Het team Resilience Management & Governance is op zoek naar een onderzoeker water governance. Wij zoeken een sociaalwetenschappelijk onderzoeker, die inhoudelijk en methodologisch bijdraagt aan ons governance onderzoek voor de water sector. Je hebt kennis van strategische planning en bestuurlijk-juridische processen in de (bij voorkeur) watersector, en je weet die kennis helder over te brengen op anderen.

Je bent een onderzoeker met:

  • een afgeronde academische opleiding in een sociaalwetenschappelijke richting, bijvoorbeeld in de bestuurskunde, milieurecht of politiek-economische wetenschappen;
  • kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekstechnieken en -methoden;
  • het vermogen om vanuit een integraal perspectief onderzoek te doen;
  • uitstekende Nederlandse en academische schrijfvaardigheid;
  • minimaal twee jaren werkervaring als onderzoeker, beleidsmedewerker of consultant.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

 Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 30 september 2021 per e-mail je motivatiebrief en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van vacaturenummer 1210010.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jos Frijns (Teamleider), telefoon (06) 223 74 289 of per e-mail: Jos.Frijns@kwrwater.nl.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met José van Lieshout (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069536 of per e-mail jose.van.lieshout@kwrwater.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

delen