32-40 uur

Onderzoeker Public Design voor de Watertransitie

Wil je een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgaven voor een duurzaam watersysteem in de sociale omgeving? Werk je graag samen met andere professionals en wil je jezelf steeds verder ontwikkelen als onderzoeker? Dan maken we graag kennis met jou.

De functie

Als onderzoeker ga je werken aan kennis en methodes voor Public Design om de maatschappelijke waarde van water te verwezenlijken in duurzaamheidstransities. Je onderzoek richt zich op design denken en strategische planning, behoeftes en waarden van stakeholders in omgevingsmanagement, en beleidsontwikkelingen rond regionaal waterbeheer en de circulaire economie. Bijzondere aandacht in je onderzoek gaat uit naar participatieprocessen en de rol van burgers in de ruimtelijke inrichting, en/of naar klantperspectieven en gedrag van watergebruikers in de transitie naar een duurzamere manier van omgaan met water.

Je draagt als onderzoeker, adviseur en kennisregisseur bij aan het realiseren van strategische doelen in een maatschappelijke context. Het onderzoek is praktijkgericht en vindt plaats in nauwe samenwerking met drinkwaterbedrijven, waterschappen, provincies en gemeenten.

Afhankelijk van je werkervaring geef je zelfstandig invulling aan onze projecten in Nederland en Vlaanderen, en je werkt mee aan onze internationale activiteiten. Daarnaast draag je bij aan het verwerven van opdrachten.

Jouw profiel

Wij zoeken een sociaalwetenschappelijk onderzoeker, die inhoudelijk en methodologisch bijdraagt aan ons governance onderzoek voor de watersector. Je hebt kennis van strategische, participatie en bestuurlijk-juridische processen in de (bij voorkeur) watersector, en je weet die kennis helder over te brengen op anderen.

Verder heb je:

  • Een afgeronde academische opleiding in een sociaalwetenschappelijke richting, bijvoorbeeld in de bestuurskunde, planologie, sociale geografie, gedragspsychologie, milieurecht of politiek-economische wetenschappen;
  • Kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekstechnieken en -methoden;
  • Het vermogen om vanuit een integraal perspectief onderzoek te doen;
  • Uitstekende Nederlandse en academische schrijfvaardigheid;
  • Minimaal twee jaren werkervaring als onderzoeker, beleidsmedewerker of adviseur.

Mocht je niet aan het volledige profiel voldoen maar ben je wel enthousiast over de functie? Ook dan zien wij graag jouw motivatie en CV tegemoet.

Het team

Het team Resilience Management & Governance werkt aan een veerkrachtige stedelijke water cyclus. We doen onderzoek naar governance processen in de sociale omgeving, bestuderen klantperspectieven en -gedrag, en ontwikkelen toekomstbeelden en transitie strategieën voor de watersector. Ons team bestaat uit elf onderzoekers met diverse achtergronden en ervaring. Wij werken samen aan onze doelen in een open, collegiale en opbouwende sfeer.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ons aanbod

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals een goede onboarding en diverse cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (o.a. Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget van 22,11%). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

Daarnaast kun jij je praktijkgerichte werkzaamheden uitvoeren in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, dat is ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en zakelijke contacten. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 10 september 2023 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 2380089.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jos Frijns (Teamleider), telefoon 030-6069583 of per e-mail: .

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069633 of per e-mail .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

delen