Onderzoeker/modelleur waterzuivering (32-40 uur)

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is bijzonder belangrijk. KWR is een internationaal bekende onderzoeksinstelling op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. Onze missie: Bridging science to practice – Wetenschap in de praktijk brengen. In ons duurzame gebouw werken ongeveer 180 medewerkers in twee onderzoeksgroepen (Water, en Duurzaamheid & Transities) aan innovatieve projecten in Nederland en, steeds meer, elders in Europa en mondiaal. Onze aandeelhouders bestaan uit de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en de Belgische Watergroep. Onze onderzoekers werken op het punt waar wetenschap, de private sector en de maatschappij elkaar ontmoeten. Zij zijn goed in het omzetten van wetenschappelijke kennis tot in de praktijk toepasbare, operationele oplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector.

Het team Water Treatment & Resource Recovery

Het team doet uitdagend onderzoek op het gebied van watertechnologie met als doel een optimale waterkwaliteit en duurzaamheid en het benutten van de waarde in water in een veranderende maatschappij. Steeds vaker worden mechanistische, empirische modellen, machine-learning of statistiek ingezet om de fysische, chemische en biologische processen in waterzuiveringen beter te begrijpen, te beschrijven en te voorspellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan modellen voor het ontwerpen van reactoren met een hoog verwijderingsrendement, laag energie- en chemicaliënverbruik, lage productie van reststromen of hergebruik van reststromen. Het team Water Treatment & Resource Recovery heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van waterzuivering en modelvorming en heeft als gevolg hiervan nu behoefte aan versterking.

De functie

We zoeken een innovatieve en resultaatgerichte onderzoeker/modelleur watertechnologie. De onderzoeksvragen waarmee je aan de slag gaat, verbinden waterkwaliteit, procesvoering, ontwerp en efficiëntie met als doel een optimale inrichting van zuiveringsstappen in de waterzuivering. Je voert onderzoek uit om de waterzuivering te optimaliseren, analyseert gegevens, ontwikkelt en toetst modellen, signaleert kansen en knelpunten, en brengt complexe, onderliggende processen samenhangend in kaart. Omdat je de klanten ook tijdens de implementatiefase ondersteunt, zie je de impact van je onderzoek. De functie biedt je ook de gelegenheid om via congressen en internationale opdrachten je netwerk te verbreden en kennis te delen.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om wetenschappelijke inzichten en kennis te verkrijgen en deze naar praktische toepassingen te vertalen. Je bent een enthousiaste en resultaat gedreven collega. Je bent innovatief, klantgericht, weet je werk goed te plannen en te organiseren. Je hebt een hoog analytisch denkvermogen en je weet complexe (zuiverings)processen te vangen in modelmatige beschrijvingen. Kennis en ervaring op het gebied van programmeren (met bij voorkeur Python), machine learning, data assimilatie en/of statistiek zijn een voorwaarde, bekendheid met zuiveringstechnologie is een pré.

Verder:

  • ben je afgestudeerd en/of gepromoveerd aan een (technische) universiteit (bijvoorbeeld in civiele techniek, scheikundige technologie of meet- en regeltechniek, toegepaste wiskunde of natuurwetenschappen) en heb je enige jaren werkervaring op het gebied van modelleren en/of machine learning;
  • spreek en schrijf je vloeiend Nederlands én Engels.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun werkzaamheden uit in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Ben jij dé onderzoeker die wetenschappelijke ambitie combineert met een marktgerichte blik? Stuur dan vóór 1 februari 2022 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 1310010. De 1e gesprekken zullen worden gepland in week 6 en 7 (7 februari 2022 t/m 11 februari).

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Erwin Beerendonk (teamleider Water Treatment & Resource Recovery) via 06 -2257 1544 of . Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met José van Lieshout (HR-adviseur) via 030 – 6069536 of .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen