32-40 uur

Onderzoeker membraantechnologie voor waterzuivering

Door de sterke ontwikkelingen in membraantechnologie is KWR op zoek naar een innovatie- en resultaatgerichte medior onderzoeker op het gebied van membraantechnologie. Ben jij dé ondernemende en gedreven onderzoeker die samen met ons wil werken aan optimale waterkwaliteit en duurzaamheid? Dan maken we graag kennis met jou.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is bijzonder belangrijk. KWR is een internationaal bekende onderzoeksinstelling op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. Onze missie: ‘Bridging science to practice’ – Wetenschap in de praktijk brengen. In ons duurzame gebouw werken ongeveer 200 medewerkers in twee onderzoeksgroepen (Water, en Duurzaamheid & Transities) aan innovatieve projecten in Nederland en, steeds meer, elders in Europa en mondiaal. Onze aandeelhouders bestaan uit de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’. Onze onderzoekers werken op het punt waar wetenschap, de private sector en de maatschappij elkaar ontmoeten. Zij zijn goed in het omzetten van wetenschappelijke kennis tot in de praktijk toepasbare, operationele oplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector.

Het team Water Treatment & Resource Recovery

Het team doet uitdagend onderzoek op het gebied van watertechnologie met als doel een optimale waterkwaliteit en duurzaamheid en het benutten van de waarde in water in een veranderende maatschappij. Er is een toenemende interesse voor het gebruik van membraanfiltratie, omdat het een robuuste barrière is voor allerlei verontreinigingen. De ontwikkelingen in membraantechnologie, het verminderen van membraanvervuiling, het reduceren van energieverbruik, de toenemende druk op de kwaliteit van waterbronnen en het vinden van oplossingen voor het concentraat leiden tot veel onderzoeksvragen op dit gebied.

Het team heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van waterzuivering en membraanfiltratie en heeft als gevolg hiervan nu behoefte aan versterking.

De functie

We zoeken een innovatieve en resultaatgerichte medior onderzoeker op het gebied van membraantechnologie. Je voert onderzoek uit op het gebied van membraantechnologie in de waterzuivering om onze klanten te helpen met het vinden van oplossingen voor uitdagingen in de waterketen. De onderzoeksvragen waarmee je aan de slag gaat, verbinden waterkwaliteit, procesvoering, ontwerp, efficiëntie en duurzaamheid. Je denkt experimentele plannen uit, analyseert gegevens, signaleert kansen en knelpunten bij onze klanten, helpt bij het opstellen van onderzoeksprojecten en de werving van onderzoeksgelden. Je brengt complexe, onderliggende processen samenhangend in kaart.

Omdat je de klanten ook tijdens de implementatiefase ondersteunt, zie je de impact van je onderzoek. De functie biedt je ook de gelegenheid om via congressen en internationale opdrachten je netwerk te verbreden en kennis te delen.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om wetenschappelijke inzichten en kennis te verkrijgen en deze naar praktische toepassingen te vertalen. Je bent een enthousiaste en resultaat gedreven collega. Je bent innovatief, kunt goed samenwerken, klantgericht, en je weet je werk goed te plannen en te organiseren. Je hebt ervaring met acquisitie, het onderhouden van contacten met klanten en het uitwerken van onderzoeksplannen voor opdrachtgevers.

Verder:

  • ben je afgestudeerd en/of gepromoveerd aan een (technische) universiteit (bijvoorbeeld richting civiele techniek, scheikundige technologie of meet- en regeltechniek, toegepaste wiskunde of natuurwetenschappen);
  • heb je ruime werkervaring (10 jaar) in waterbehandeling en membraantechnologie;
  • heb je ervaring met het werven van onderzoeksgelden;
  • spreek en schrijf je vloeiend Nederlands én Engels;
  • heb je bij voorkeur een netwerk en ervaring binnen de Nederlandse watersector.

Ons aanbod voor jou

Bij KWR hechten we sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun werkzaamheden uit in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Ben jij dé onderzoeker die wetenschappelijke ambitie combineert met een marktgerichte blik? Stuur dan vóór 16 september 2022 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 1310010. De eerste gesprekken zullen worden gepland in week 38 (19 september 2022 t/m 23 september 2022).

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Bas Wols (vice teamleider Water Treatment & Resource Recovery) via 030-6069604 of bas.wols@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met José van Lieshout (HR-adviseur) via 030 – 6069536 of jose.van.lieshout@kwrwater.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

delen