Vacature

32-40 uur

Onderzoeker Industrie- en afvalwater (medior/senior)

Jouw profiel

Het team Industrie, Afvalwater en Hergebruik zoekt twee nieuwe collega’s, een medior én een senior onderzoeker. Ben jij die onderzoeker met kennis over en ervaring met waterbehandeling en hergebruik in de industrie- en afvalwatersector? Ben je van nature nieuwsgierig, zie je vooral kansen om tot oplossingen te komen voor complexe (water)vraagstukken, en wil je jezelf steeds verder ontwikkelen? Dan maken we graag kennis met jou.

Jij bent een enthousiaste en gedreven onderzoeker die samen met ons wil werken aan een duurzamere samenleving.

Verder:

  • Beschik je over een afgeronde academische opleiding of gepromoveerd in natuurwetenschappelijke discipline, denk aan chemische technologie, procestechnologie, of milieutechnologie met affiniteit voor water;
  • Ben je een praktijkgerichte onderzoeker met onderzoeks- en advieservaring op het gebied van waterbehandeling, hergebruik en resource recovery voor de industrie- en afvalwatersector;
  • Heb je als medior onderzoeker minimaal 5 jaar relevante werkervaring; óf als senior onderzoeker minimaal 10 jaar relevante werkervaring;
  • Heb je een nationaal en internationaal netwerk in de industrie- en watersector;
  • Ben je ondernemend en heb je positieve ervaring met het zelfstandig verwerven, opzetten, uitvoeren en rapporteren van diverse opdrachten;
  • Geef je op basis van onderzoeksresultaten adviezen aan waterbedrijven en de industrie;
  • Draag je kennis over aan klanten op de genoemde onderzoeksgebieden door middel van presentaties, publicaties en rapporten.

Het team

Het team Industrie, Afvalwater en Hergebruik doet onderzoek naar de behandeling van afval- en proceswater, hergebruik van water en daarin voorkomende stoffen, en water & energie gerelateerde thema’s. Wij werken onder andere aan de ontwikkeling van nieuwe zuiveringsconcepten, we voeren labschaal en pilotschaal onderzoek uit, we modelleren processen en doen LCA studies. Wij doen dit onderzoek samen met waterschappen, de industriesectoren, technologieleveranciers, afval- en reststofverwerkers en de tuinbouwsector. Centraal staan de gewenste productkwaliteit en een duurzame en efficiënte procesvoering. We willen ons steeds meer richten op het internationale werkveld omdat we zien dat onze kennis en kunde ook daar oplossingen biedt voor de uitdagingen in de industrie- en watersector.

Over KWR

KWR is een bijzondere, innovatieve, slimme en objectieve onderzoeksorganisatie. Onze medewerkers zijn kritische denkers en ondernemende doeners die zich hard maken voor voldoende water van juiste kwaliteit. Onze kennisonderneming bevindt zich op het snijvlak van wetenschap, overheid en private sector. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische De Watergroep zijn onze aandeelhouders.

Ons motto is ‘Bridging Science to Practice’. Daarbij is duurzaamheid de rode draad; we hebben zorg voor aarde, water en samenleving – en voor onze mensen. Ons nieuwe gebouw biedt mensen een inspirerende en vooral ook prettige werkplek met volop mogelijkheden voor interactie met collega’s.

Ons aanbod voor jou

KWR is een uitdagende en maatschappelijk betrokken werkgever. We onderscheiden ons door de kwaliteit van de onderzoeken en projecten die we doen. We verwachten veel van je, maar bieden je ook veel. Zo geven we je de kans om hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek te doen waar de wereld en haar inwoners beter van worden. En we bieden je de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien.

Dat we groot belang hechten aan een goede balans tussen werk en privé zie je terug in onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We werken volgens de cao Waterbedrijven. We hebben onder andere flexibele werktijden en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 22,11% van het bruto inkomen. Daarnaast kennen wij een inzetbaarheidsbudget van 52 uur per kalenderjaar bij een fulltime dienstverband. Dit budget is gericht op de vergroting van je inzetbaarheid.

Bij ons werk je samen met 180 gepassioneerde collega’s in een centraal gelegen en goed bereikbare, moderne werkomgeving die duurzaamheid ademt.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

E-mail dan snel, uiterlijk vóór 28 juni 2019, je motivatiebrief en cv naar humanresources@kwrwater.nl. De sollicitatiegesprekken worden vooralsnog zoveel mogelijk gepland in week 28 (8 t/m 12 juli 2019).

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Luc Palmen (teamleider Industrie, Afvalwater en Hergebruik), telefoon 030-6069756 of per e-mail luc.palmen@kwrwater.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met José van Lieshout (HR-adviseur), telefoonnummer (030) 606 95 59 of per e-mail:  Jose.van.Lieshout@kwrwater.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.