Vacature

32 tot 40 uur

Onderzoeker Governance van de Stedelijke Watercyclus

Voor het team Resilience Management & Governance zijn we op zoek naar een (junior) onderzoeker, met verstand en kennis van zaken op het vlak van Governance van de Stedelijke Watercyclus.  Jij als onderzoeker gaat werken aan interdisciplinaire onderwerpen zoals strategieën voor klimaatadaptatie, burgerperspectieven en risicoperceptie, de rolverdeling tussen stakeholders in de circulaire economie, en de economische aspecten van een duurzame stedelijke waterketen.

Je bent een enthousiaste en gedreven (junior) onderzoeker Governance van de Stedelijke Watercyclus. Je hebt kennis van de sociale en bestuurlijke processen in de watersector en kijkt hiernaar vanuit een economisch perspectief. Je werkt mee aan projecten gebruikmakend van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden en economische analyses. Kennis van en ervaring met kwantitatieve methoden en technieken en (maatschappelijke) kosten-baten analyses is dan ook vereist. Je weet je kennis helder over te brengen op anderen. Je werkt soepel samen met professionals bij de waterbedrijven en andere partijen in de watercyclus.

Verder:

  • Heb je een afgeronde academische opleiding in een sociaalwetenschappelijke richting;
  • Beschik je over kennis van én ervaring met kwantitatieve onderzoekstechnieken en methoden en economische analyses;
  • Heb je circa twee tot vier jaar werkervaring (overheid, adviesbureau, universiteit);
  • Beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Over KWR

Bij onze kennisonderneming werken mensen die de waterwetenschap verder brengen: vakspecialisten die hun expertise inzetten om praktijkgerichte vraagstukken van klanten op te lossen. Door nieuwsgierig te zijn, kansen te zien en vooruit te denken zijn onze onderzoekers in staat telkens weer nieuwe kennis te ontwikkelen.

KWR stelt het streven naar een Circulaire Economie centraal bij veel nieuwe initiatieven: efficiënt omgaan met energie, grondstoffen en water zelf. Onze collega’s zijn ondernemend, communicatief en positief kritisch. We verwachten het beste van elkaar, waardoor jij het beste uit jezelf haalt.

Het team Resilience Management & Governance werkt aan kennis over en strategieën voor een veerkrachtige stedelijke watercyclus. We ontwikkelen kennis over integrale, participatieve, adaptieve en anticipatieve governance processen. We onderzoeken toekomstscenario’s voor de watercyclus, governance processen die anticiperen op de scenario’s en de responscapaciteit vergroten, en managementstrategieën en tools voor een gerichte verandering naar een veerkrachtige watercyclus. Het team bestaat uit acht onderzoekers met een variërende achtergrond en ervaring.

Ons aanbod

KWR is een uitdagende en betrokken werkgever. We bieden de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien. Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden weerspiegelen het belang dat we hechten aan een goede balans tussen werk en privé. We werken volgens de cao Waterbedrijven. Bij ons kun je samen met 170 gepassioneerde collega’s in een moderne werkomgeving hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek doen.

Ben jij dé enthousiaste onderzoeker Governance van de Stedelijke Watercyclus die samen met ons wil werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan binnen zo kort mogelijke termijn, uiterlijk vóór 4 december 2017, per e-mail je motivatiebrief en C.V. naar humanresources@kwrwater.nl.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jos Frijns (Teamleider), telefoon 030-6069583 of per e-mail Jos.Frijns@kwrwater.nl.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sonja Mous (HR-adviseur), telefoonnummer 030-6069 559 of per e-mail Sonja.Mous@kwrwater.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.