Vacature

32-40 uur

Onderzoeker Governance en economie met affiniteit met de watersector

Het team Resilience Management & Governance is op zoek naar een onderzoeker governance en economie van de watersector. Wil je een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgaven in het kader van de circulaire economie, klimaatadaptatie en transitie naar een duurzame energievoorziening? Werk je graag samen met andere professionals en wil je jezelf steeds verder ontwikkelen? Dan maken we graag kennis met jou.

Wij zoeken een sociaalwetenschappelijk onderzoeker, die inhoudelijk en methodologisch bijdraagt aan ons (economisch) governance onderzoek. Je hebt kennis van maatschappelijke kosten-baten analyses en de bestuurlijke processen (bij voorkeur) in de watersector, en je weet die kennis helder over te brengen op anderen.

Verder:

  • heb je een afgeronde academische opleiding in een sociaalwetenschappelijke richting, bijvoorbeeld in de bestuurskunde of economische wetenschappen;
  • beschik je over kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekstechnieken en -methoden;
  • heb je minimaal twee jaren werkervaring als onderzoeker, beleidsmedewerker of consultant.

Het team en de functie

Het team Resilience Management & Governance werkt aan een veerkrachtige stedelijke watercyclus. We ontwikkelen kennis over integrale, participatieve, adaptieve en anticipatieve governanceprocessen. Ons team bestaat uit elf geïnspireerde onderzoekers met diverse achtergronden en ervaring. Wij werken samen aan onze doelen in een open, collegiale en opbouwende sfeer.

Binnen ons team ga je onderzoek doen naar de financiële en economische aspecten van de circulaire economie en de ontwikkeling van duurzame wijken. Je onderzoek richt zich hierbij vooral op meervoudige waardecreatie, nieuwe business modellen en verdeling van kosten en baten tussen verschillende stakeholders. Je voert dit onderzoek uit nauw verbonden aan praktijktoepassingen, samen met partijen in de waterketen. Daarnaast draag je met jouw economische kennis bij aan onze governance onderzoeksprojecten zoals toekomststrategie en visieontwikkeling, stakeholdersamenwerking in gebiedsprocessen, en burgerparticipatie.

Afhankelijk van je werkervaring geef je zelfstandig invulling aan onze projecten in Nederland, en je draagt bij aan de uitvoering en uitbreiding van onze internationale activiteiten. Daarnaast ben je in staat om opdrachten te verwerven.

Over KWR

KWR is een onafhankelijk onderzoeksinstituut en een innovatieve organisatie. Onze medewerkers zijn kritische denkers en ondernemende doeners die zich hard maken voor voldoende water van juiste kwaliteit. Onze kennisonderneming bevindt zich op het snijvlak van wetenschap, overheid en private sector.

Ons motto is ‘Bridging Science to Practice’. Daarbij is duurzaamheid de rode draad; we hebben zorg voor aarde, water en samenleving – én voor onze mensen.

Ons aanbod voor jou

KWR is een uitdagende en maatschappelijk betrokken werkgever. We onderscheiden ons door de kwaliteit van de onderzoeken en projecten die we doen. We verwachten veel van je, maar bieden je ook veel. Zo geven we je de kans om hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek te doen waar de wereld en haar inwoners beter van worden. Daarnaast bieden we je de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien.

Dat we groot belang hechten aan een goede balans tussen werk en privé zie je terug in onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We werken volgens de cao Waterbedrijven. We hebben onder andere flexibele werktijden en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 22,11% van het bruto inkomen. Daarnaast kennen we een inzetbaarheidsbudget van 52 uur per kalenderjaar bij een fulltime dienstverband. Dit budget is gericht op de vergroting van je inzetbaarheid.

Bij ons werk je samen met 180 gepassioneerde collega’s in een centraal gelegen en goed bereikbare, moderne werkomgeving die duurzaamheid ademt.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 23 februari 2020 per email je motivatiebrief en c.v. naar Vacancy@kwrwater.nl.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Jos Frijns (Teamleider), telefoon (06) 223 74 289 of per e-mail: Jos.Frijns@kwrwater.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR, telefoonnummer (030) 606 95 59 of per e-mail: Vacancy@kwrwater.nl.

Vacaturenummer: 1012020

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.