(32-40 uur) – vac.nr. 1170010

Onderzoeker – Analytische chemie – Waterkwaliteit en Gezondheid

Voor het team Chemische Waterkwaliteit en Gezondheid zijn wij op zoek naar een onderzoeker analytische chemie. Ben jij de creatieve en ondernemende onderzoeker die samen met ons kennis over de waterketen wil vertalen naar de praktijk? Dan maken wij graag kennis met jou.

De functie

In de dynamische omgeving op het snijvlak van onderzoek en praktijk draag je samen met collega’s bij aan onderzoek. Wij richten ons op de detectie, prioritering en identificatie van (mengsels van) chemische stoffen, waaronder zowel oude als opkomende verontreinigingen. Hiervoor beschikken we over een high-end laboratorium dat is uitgerust met een breed scala aan analytische instrumenten, zoals twee Orbitrap-MS (Fusion en Exploris 480), QToF-MS en TGA-GC/MS.

De huidige onderzoeksactiviteiten op het gebied van analytische chemie variëren van de analyse van (polaire) verontreinigingen zoals PFAS in waterige matrices. We werken met target, suspect en non target screening (NTS), en we werken aan de ontwikkeling en implementatie van specifieke workflows. Onze onderzoeksprojecten worden zowel lokaal (bv. Nederland en België) als internationaal (bv. Horizon Europe) uitgevoerd. Als onderdeel van een multidisciplinair team van experts draag je bij aan de ontwikkeling van innovaties en combineer je deze met bestaande methoden.

Je carrière bij KWR en in de watersector begint met een goede inwerkperiode waarin je ons werk en het onderzoek dat we doen leert begrijpen. Samen vertalen we de kennis uit de projecten die we uitvoeren naar concrete toepassingen voor de watersector. Met als doel onze verworven inzichten te gebruiken om bijvoorbeeld de effectiviteit van (technische) ingrepen in de watercyclus te beoordelen en daarmee gezondheidsrisico’s te verminderen.

Jouw profiel

Als onderzoeker analytische chemie heb je een afgeronde academische opleiding in een natuurwetenschappelijke discipline, bij voorkeur gepromoveerd, met een sterke component in de analytische chemie. Je bent creatief, innovatief en in staat om complexe vragen om te zetten in aansprekende en implementeerbare onderzoeksresultaten.

Daarnaast:

  • Beschik je over relevante kennis op het gebied van analytische chemie, bij voorkeur op het gebied van LC- of GC-HRMS, targeted, suspect en non-target screening.
  • Heb je bij voorkeur al ervaring met de analyse van milieuverontreinigingen in water of andere relevante matrices (bijv. monstername en monstervoorbereidingstechnieken).
  • Heb je bij voorkeur al kennis van data-analyse strategieën toegepast op het gebied van (LC- of GC-)HRMS of spectroscopische technieken, en heb je ervaring met statistische programmering (bijv. R, Matlab, Phyton).
  • Heb je bij voorkeur kennis van de watersector in Nederland, of heb je vergelijkbare internationale ervaring.
  • Ben je ondernemend en een enthousiaste en resultaatgerichte collega.
  • Draag je actief bij aan het verwerven van onderzoeksfinanciering en het onderhouden van relaties in zowel publieke organisaties als het bedrijfsleven.
  • Vind je het leuk om onderzoeksresultaten nationaal en internationaal te presenteren en te publiceren.
  • Heb je een uitstekende beheersing van geschreven en gesproken Nederlands en Engels.

Het team

Het team Chemische waterkwaliteit en gezondheid onderzoekt de chemische waterkwaliteit in allerlei watersystemen en de mogelijke gevolgen daarvan voor de gezondheid. Wij onderzoeken alle soorten chemische verbindingen die relevant kunnen zijn voor de watercyclus. De vragen die wij willen beantwoorden betreffen de invloed van milieuomstandigheden op het gedrag van verbindingen, en hoe wij de aanwezigheid van de verbindingen kunnen aantonen door het uitvoeren van risicobeoordelingen. In samenwerking met ons hoogwaardige laboratorium en met (inter)nationale en partners ontwikkelen wij analytische oplossingen, zowel instrumenteel als datagestuurd, en chemische analytische meetmethoden die bijdragen tot de opsporing, prioritering en identificatie. Deze kunnen worden gebruikt voor het screenen en detecteren van lage concentraties van relevante oude en opkomende verontreinigende stoffen. Wij besteden bijzondere aandacht aan (nog) moeilijk te meten verbindingen en ontwikkelen oplossingen om chemische en biologische effectmetingen te combineren.

Ons aanbod

KWR is een uitdagende en betrokken werkgever. We bieden de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien. Je krijgt een goede inwerkperiode om een positie te gaan bekleden binnen onze projecten. Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden weerspiegelen het belang dat we hechten aan een goede balans tussen werk en privé. We zijn aangesloten bij de CAO Waterbedrijven. Bij ons kun je samen met ca. 200  gepassioneerde collega’s in een moderne werkomgeving hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek doen.

Ben jij onderzoeker analytische chemie met interesse in de watercyclus?

Stuur dan uiterlijk 12 januari 2023 per e-mail je motivatiebrief en CV naar onder vermelding van vacaturenummer 1170010.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Stefan Kools (teamleider Chemische Waterkwaliteit en Gezondheid), telefoon 030-606 9539 of per e-mail .
Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (HR-adviseur), telefoon 030 – 606 9633 of per e-mail .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen