Monsternemer/Technicus

KWR is hét onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. Om onze onderzoeken uit te kunnen voeren hebben we water nodig. Van dat water moeten monsters worden genomen en naar de laboratoria worden gebracht. Gezien het groeiende belang van water is er behoefte aan een monsternemer die vanuit inhoud en enthousiasme meewerkt.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een monsternemer met affiniteit voor techniek. Je neemt monsters, onderhoudt installaties en voert veldmetingen uit. Met jouw genomen monsters kunnen de analisten en onderzoekers het onderzoek verrichten. Als visitekaartje van KWR ben je representatief naar klanten toe, zelfstandig en heb je goede sociale vaardigheden.

Vind jij het leuk om bij opdrachtgevers langs te gaan, ben je daarnaast oplossingsgericht en sta jij open voor vernieuwing? Dan maken we graag kennis met jou!

Verder:

  • Ben je analytisch sterk, nauwkeurig en flexibel.
  • Beschik je over MBO werk- en denkniveau.
  • Beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse- (en Engelse) taal in woord en geschrift.
  • Ben je in het bezit van rijbewijs B, en bij voorkeur E of bereid om dit te halen.
  • Ben je in het bezit van een VCA-certificaat of bereid om dit te halen.
  • Ben je bekend met Outlook, Excel en Word.
  • Is het een pré als je een microbiologische of chemische laboratorium achtergrond hebt.

Het team

Als monsternemer maak je deel uit van de laboratoria. Bij KWR werken ongeveer 25 mensen in de laboratoria verdeelt over twee specialismes; microbiologie en chemie. De analisten werken vanuit state-of-the-art laboratoria en hebben een gevarieerde achtergrond en ervaring.

Het Laboratorium voor Materialenonderzoek en Chemische analyse (LMC) en het Laboratorium voor Microbiologie (LMB) ondersteunen onderzoekers en de watersector in toegepast wetenschappelijk onderzoek naar het beheersen en benutten van chemische en microbiologische processen bij winning, behandeling en distributie van water. De chemische en microbiologische veiligheid van de watercyclus is hier ook een onderdeel van. Hiervoor worden analyses uitgevoerd met behulp van geavanceerde technieken in diverse matrices waaronder drinkwater, oppervlaktewater, grondwater en afvalwater.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 200 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen).

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen collega’s, teams en zakelijke contacten. Met deze functie en ons profiel biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving? Stuur dan vóór 19/09/2022 per e-mail je motivatiebrief en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van vacaturenummer 2210822.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ronald Italiaander (teamleider laboratoria) per telefoon 030-6069567 of per email Ronald.Italiaander@kwrwater.nl.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069633 of per e-mail eduard.post@kwrwater.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen