Vacature

Medior Onderzoeker Waterkwaliteit en Gezondheid – Toxicologie (32-40 uur) vac.nr. 1180010

De functie

In de dynamische omgeving op het raakvlak van onderzoek en praktijk geef je samen met collega’s vorm aan methodeontwikkeling en onderzoek naar risicobeoordeling en health impact assessment van (mengsels van) chemische stoffen. In een multidisciplinair team van experts ontwikkel je innovaties in de risicobeoordeling, en combineert die met bestaande methoden. Je krijgt een goede inwerkperiode om een positie te gaan bekleden in onze projecten. Samen vertalen we de kennis naar de praktijk van de waterketen, om de verkregen inzichten bijvoorbeeld te kunnen gebruiken voor uitspraken over de effectiviteit van (technologische) ingrepen in de watercyclus om gezondheidsrisico’s te verminderen.

Jouw profiel

Je beschikt over een afgeronde academische opleiding in een natuurwetenschappelijke discipline, zoals toxicologie, scheikunde, biologie of milieukunde. Je bent creatief, innovatief en in staat om complexe vraagstukken om te zetten in aansprekende en uitvoerbare onderzoeksresultaten.

Verder:

  • Beschik je over relevante kennis op het gebied van risicobeoordeling, biologische effectmetingen van chemische stoffen en/of bijvoorbeeld microplastics of nanomaterialen;
  • Heb je bij voorkeur al enige kennis van de watersector in Nederland of vergelijkbare buitenlandse ervaring;
  • Heb je bij voorkeur de aantoonbare vaardigheid om projectmatig te werken en/of ervaring met projectmanagement;
  • Ben je ondernemend én een enthousiaste en resultaat gedreven collega;
  • Lever je een actieve bijdrage aan het verwerven van onderzoeksgelden en het onderhouden van relaties, zowel in publieke organisaties als de industrie;
  • Heb jij de ambitie om een naam op te bouwen op je onderzoeksgebied;
  • Vind je het leuk om de resultaten van onderzoek (inter-)nationaal te presenteren en te publiceren;
  • Weet jij je werk goed te plannen en te organiseren;
  • Beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling.  ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 180 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Het team

Het team Chemische Waterkwaliteit en Gezondheid onderzoekt de chemische waterkwaliteit en mogelijke gezondheidseffecten daarvan in allerlei watersystemen. We kijken naar allerlei stoffen in de watercyclus. Vragen die we willen beantwoorden zijn welke invloed de milieucondities hebben op het gedrag van stoffen en hoe we de aanwezigheid van de stoffen kunnen duiden door risicobeoordeling uit te voeren. We ontwikkelen in samenwerking met het laboratorium en (inter)nationale partners chemische analytische meetmethoden die gebruikt kunnen worden voor het screenen en detecteren van lage concentraties. We hebben speciaal aandacht voor (nog) moeilijk te meten stoffen en ontwikkelen biologische effectmetingen.

Ons aanbod

KWR is een uitdagende en betrokken werkgever. We bieden de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien. Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden weerspiegelen het belang dat we hechten aan een goede balans tussen werk en privé. We zijn aangesloten bij de CAO Waterbedrijven. Bij ons kun je samen met ca. 180 gepassioneerde collega’s in een moderne werkomgeving hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek doen.

Ben jij dé ervaren onderzoeker gezondheidsrisico’s met interesse in de watercyclus?

Stuur dan binnen zo kort mogelijke termijn, uiterlijk voor 18 juni 2021 per e-mail je motivatiebrief en CV naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van vacaturenummer 1180010.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Stefan Kools (teamleider Chemisch Waterkwaliteit en Gezondheid), telefoon 030-606 9539 of per e-mail stefan.kools@kwrwater.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout via jose.van.lieshout@kwrwater.nl of telefoon 030 – 606 9536.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.