32-40 uur

KWR zoekt een Applicatiebeheerder DMS (Teams/Sharepoint, Contentserver, LIMS)

Jij bent

Een kei in het boven tafel krijgen van wensen en behoeften. Je houdt ervan om technische problemen op te lossen en mensen te helpen. Je bent analytisch, kunt goed luisteren en vindt slimme oplossingen voor de vragen van onze onderzoekers. Je hebt een gestructureerde manier van werken en documenteren. Je werkt graag als onderdeel van een team waarin jij de specialist bent op jouw vakgebied. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent klantgericht en kunt goed werken onder druk. Je bent nieuwsgierig, wilt je blijvend ontwikkelen op jouw vakgebied en bijdragen aan de IT ontwikkeling van de organisatie.

Wat ga je doen

In deze rol help je bij het vertalen van de wensen en behoeften van onze onderzoekers naar een functionele en technische oplossing. Als applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van onze bedrijfsapplicaties, zoals de document management systemen; Contentserver (OpenTexT), Teams/SharePoint (Microsoft) en SONAR (Allsolutions). Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitbreidingen van LIMS (LabWare) en de installatie van applicaties onder Linux. Verder ben je als applicatiebeheerder een vraagbaak voor de gebruikers en zorg je voor handleidingen en instructies. Je bent betrokken bij de uitvoering van testen én geef je advies ten aanzien van het ontwerp en de inrichting van de applicaties.

Wij zijn

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling.  ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 180 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Het team

Onze organisatie wordt op dit moment ondersteund door een ICT coördinator, een applicatiebeheerder en een werkplekbeheerder. Vanwege het aanstaande pensioen van de huidige applicatiebeheerder zoeken wij op zeer korte termijn vervanging. Het team valt onder de Chief Financial Officer/Manager Corporate Services van KWR.

Wat wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau in IT-richting;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met functioneel applicatiebeheer;
 • Kennis en ervaring met Office365 en Sharepoint;
 • Kennis van XLM en query opbouw en in staat zijn te programmeren in Javascript en VBA;
 • Kennis van document management systemen (AllSolutions, OpenText, Teams/Sharepoint);
 • Kennis van LIMS (LabWare) en/of Linux is een pré;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal (woord én geschrift);
 • Je bent flexibel, stressbestendig, klant- én kwaliteitsgericht, nauwkeurig;
 • Je kunt goed samenwerken en neemt initiatief.

Wat wij bieden

 • Een zelfstandige functie binnen een professioneel en informeel compact team;
 • Een collegiale werkomgeving in een modern en duurzaam gebouw met mogelijkheid tot deels werken vanuit huis;
 • Een uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (cao Waterbedrijven, waaronder Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, pensioen);
 • Een laptop en telefoon;
 • Benodigde trainingen (bijvoorbeeld LIMS) en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Ben jij dé professionele, flexibele en creatieve Applicatiebeheerder met een hands-on mentaliteit die wij zoeken?

Stuur dan per e-mail je motivatiebrief en CV naar , onder vermelding van het vacaturenummer 1150010.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Anouk Bouwhuis (CFO/manager Corporate Services), telefoon 030-606 9695 of per e-mail . Voor informatie over de sollicitatieprocedure neem je contact op met José van Lieshout via of telefoon 030 – 606 9536.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen