0.8-1.0 fte

KWR vacature – Manager IT en Informatievoorziening (IV) / CIO

KWR biedt jou de kans om mede vorm te geven aan de (digitale) ontwikkelingen binnen KWR. De komende jaren maken we vaart met het realiseren van onze digitale strategie. Wij vragen jou om sturing te geven aan de uitvoering en verdere verdieping van onze roadmap waarmee we onze digitale ambities willen waarmaken. Het betreft een nieuwe functie op strategisch en tactisch niveau die rechtstreeks  ressorteert onder de CFO/Manager Corporate Services.

De IT-IV roadmap beslaat onder meer:

 • strategische besturing en verbinding tussen business en IT;
 • ontwikkeling en inrichting van een datastrategie met dataplatform en data governance;
 • inrichten en ontwikkelen van Business Intelligence voor het besturen van KWR;
 • verder ontwikkelen van systemen en security, in samenwerking met de organisatie;
 • uitwerken en inrichten van beleid en processen, afgestemd op de digitale transformatie;
 • faciliteren van nieuwe businessmodellen.

Naast deze werkzaamheden geef je ook (dagelijks) leiding aan een team van drie IT-deskundigen en ben je de sparringpartner van de directie en van het MT, en ook van de organisatie als geheel.

Jouw profiel

Jij bent de collega die onze IT-IV strategie verder vormgeeft, passend in de strategie van KWR, en deze ook implementeert. Jij hebt gedegen ervaring op dit vakgebied en hebt een duidelijke visie op gebied van digitale ontwikkelingen, die je weet te vertalen naar business opportunities. Hierbij geef je leiding aan de collega’s van dit team zodat de geplande ontwikkelingen gerealiseerd kunnen worden op de best mogelijke wijze. Je denkt strategisch en bent een uitstekende implementator. Je bouwt bruggen en bent bij uitstek de persoon om verbinding te leggen tussen de informatievoorziening en de organisatie. Je werkt proactief, effectief en efficiënt en in je aanpak ben je praktisch ingesteld maar werk je wel accuraat. Je bent creatief, kunt goed plannen en denkt strategisch mee als sparringpartner van de organisatie.

Verder heb je:

 • Een afgeronde WO/HBO+-opleiding in een relevante IT-richting;
 • 5-10 jaar relevante aantoonbare ervaring in complexe organisaties;
 • Brede kennis van informatiemanagement, moderne IT-netwerken, systemen, security en overige ontwikkelingen op dit vlak;
 • Kennis over de vertaling van bedrijfsspecifieke IT-voorzieningen vanuit wetenschap naar praktijk en benaderingen van daadwerkelijke toepassingen;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring en ervaring in verandermanagement;
 • Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden;
 • Bedrijfskundige en commerciële kennis en vaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands en Engels)

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling.  ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 180 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria en een proefhal, en worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ons aanbod

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP-pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. De unieke architectuur, met veel glas en licht, weerspiegelt openheid en transparantie van onze werkwijze. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Ben jij dé nieuwe collega die met een moderne aanpak en middelen vormgeeft aan onze digitale ambities?

Stuur dan per email vóór 30 november 2021 je motivatiebrief en CV naar vacancy@kwrwater.nl o.v.v. vacaturenummer 1160010. De kennismakingsgesprekken vinden in principe plaats in week 48.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Erik Dinkgreve, interim IT manager (telefoon 06-11474798/email ) of José van Lieshout, HR adviseur (telefoon 030-6069536/email jose.van.lieshout@kwrwater.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen