32-40 uur

Junior onderzoeker hydrologie

Voor het team Ecohydrologie zijn wij op zoek naar een junior onderzoeker hydrologie. Ben jij de nieuwsgierige, ondernemende en gedreven onderzoeker die samen met ons wil werken aan uiteenlopende onderzoeksprojecten op het gebied van water en ondergrond en op het dynamische grensvlak van onderzoek en praktijk? Dan maken we graag kennis met jou.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie, watersystemen, duurzaamheid en transities. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons bijna volledig duurzame gebouw met gespecialiseerde onderzoekslaboratoria werken onze ca. 190 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

De functie

Je gaat werken aan verschillende projecten op het gebied van grondwaterkwaliteit, maar zult ook bijdragen aan andere projecten binnen ons team. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

  • Het (samen met collega’s) uitvoeren van veldwerkzaamheden.
  • Het analyseren en interpreteren van data en modeluitkomsten tot praktisch toepasbare inzichten.
  • Het schrijven van rapportages en maken en geven van presentaties naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek.

Jouw profiel

Als junior onderzoeker in het team Ecohydrologie ben jij een breed georiënteerde hydrologisch onderzoeker met sterke affiniteit voor grondwaterkwaliteit, bij voorkeur met betrekking tot stikstof. Je bent inzetbaar op de thematiek van diffuse belasting van grond- en oppervlaktewater in relatie tot de KRW-opgave. Daarnaast ben jij van nature nieuwsgierig, ondernemend en gedreven om op het grensvlak van de wetenschap en het bedrijfsleven te werken aan een duurzamere samenleving.

Verder:

  • Beschik je over een afgeronde academische opleiding in de richting hydrologie.
  • Beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Ben je goed in staat onafhankelijk en zelfstandig te opereren.
  • Is het een pré als je enige (≤ 5 jaar) werkervaring hebt.
  • Heeft het onze voorkeur als je affiniteit hebt met bodemchemie en landbouwpraktijk en -beleid.
  • Is het een pré als je praktische (programmeer)ervaring hebt met hydrologische en/of hydrochemische modellen.

Het team

Als junior onderzoeker hydrologie kom je te werken in het team Ecohydrologie die uit 13 specialisten bestaat met een zeer variërende achtergrond en ervaring. We onderzoeken, onder andere, de invloed van klimaatverandering, nutriënten, en water- en terreinbeheer op de biodiversiteit en waterkwaliteit, en bestuderen het effect van maatregelen. We dragen hiermee bij aan een duurzame zoetwaterwatervoorziening en aan het behalen van natuurdoelstellingen. Specifiek voor de KRW-opgave kijken we onder meer naar de doorwerking van stikstofuitspoeling op de grond- en oppervlaktewaterkwaliteit.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen).

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouwd (glazen) gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Ben jij dé hydrologische onderzoeker met sterke affiniteit voor grondwaterkwaliteit die de waterwetenschap verder wil brengen en samen met ons wil werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 15 juni 2022 per e-mail je motivatiebrief en cv naar vacancy@kwrwater.nl onder vermelding van vacaturenummer 1112205

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Edu Dorland (teamleider) per telefoon 030-6069532 of per email edu.dorland@kwrwater.nl.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eduard Post (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069699 of per e-mail .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen