HR Adviseur – medior (0,8 – 1,0 fte)

De functie

Het HR team bestaat momenteel uit 3 medewerkers en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het HR beleid. We werken nauw met elkaar samen en nemen taken van elkaar over, wanneer en waar nodig. Regelmatig bieden we plek aan een HR-stagiair. Binnen KWR zijn ca. 180 medewerkers werkzaam. De ontwikkeling van onze organisatie vraagt een meegroeiende capaciteit van het HR-team. Daarom zijn wij op zoek naar een HR Adviseur (32-40 uur).

Ben jij integer, professioneel, zelfstandig, is kwaliteit waar jij voor staat en heb je de ambitie om jouw kennis toe te passen en je te ontwikkelen in een dynamische, innovatieve werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als HR adviseur ben je met alle facetten van in-, door- en uitstroom bezig. Je faciliteert en adviseert de teamleiders én de medewerkers. In deze allround functie werk je aan onderwerpen zoals werving & selectie, verzuim & preventie (ARBO), beoordelen & ontwikkelen, maken van functie­beschrijvingen, uitvoering geven aan cao- en bedrijfsregelingen en arbeidswetgeving, organisatie van trainingen en opleidingen. Je bent betrokken bij diverse HR-projecten. Daarnaast adviseer je wat betreft HR-vraagstukken op operationeel, tactisch en strategisch niveau aan onze medewerkers, teamleiders en het MT. Het team heeft afgelopen jaren aan de ontwikkeling van  lange termijn HR beleid gewerkt, bijvoorbeeld op het gebied van Strategische Personeel Planning. Deze ontwikkeling zetten we komende jaren voort.

Jouw profiel

Wij zoeken een collega die ons team komt versterken en die zichzelf én ons team verder wil ontwikkelen in de organisatie. Voor jou is het een uitdaging om een proactieve, professionele bijdrage te leveren aan de HR-processen. In je aanpak ben je praktisch ingesteld, effectief, werk je accuraat, kun je goed plannen én denk je strategisch mee met de HR teamleider.

Verder:

  • Heb je minimaal een afgeronde HBO/WO-opleiding richting personeel en organisatie;
  • Heb je minimaal 3-5 jaar ervaring als HR adviseur;
  • Heb je ervaring met (diverse) HRM systemen;
  • Heb je kennis van relevante wet- en regelgeving (bv. verzuim en arbeidsrecht);
  • Heb je een goede beheersing van de Engelse taal zowel schriftelijk als mondeling;
  • Ben je resultaatgericht, creëert kansen, signaleer je problemen en analyseer je deze, leg je verbanden op basis van gevonden informatie, bedenkt compromissen en ontwerpt daar vervolgens adequate strategieën bij;
  • Ben je een echte teamplayer, communicatief vaardig(ook schriftelijk), overtuigingskracht, zoek je verbinding, pak je je eigen verantwoordelijkheid en heb je een gezonde dosis humor;
  • Heb je bij voorkeur enige kennis van salarisverwerkingen.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling.  ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 180 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Ons aanbod

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Ben jij dé HR adviseur die een bijdrage levert aan de verdere professionalisering van ons HR team en ben je 32-40 uur per week beschikbaar?

Stuur dan per e-mail voor 24 oktober 2021 je motivatiebrief en CV naar o.v.v. vacaturenummer 1310010. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 44 en 45.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Maaike Scholten, HR Manager (telefoon 030 – 6069535/email ) óf José van Lieshout, HR adviseur (telefoon 030-6069536/email ).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen