32-40 uur

Ervaren onderzoeker Geohydrologie

Gezien de groeiende werkzaamheden binnen het team én KWR rondom bodemenergie, ondergrondse waterberging, zoetwatervoorziening en grootschalige onderzoeks- en innovatieprogramma’s is er op korte termijn behoefte aan een ervaren onderzoeker Geohydrologie, die vanuit de inhoud en enthousiasme meewerkt aan onze projecten en daarnaast ook een eigen inhoudelijke focus heeft.

Over KWR

Veilig en schoon drinkwater is een groot goed. KWR is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut op het gebied van waterkwaliteit, de watercyclus en duurzame ontwikkeling. ‘Bridging science to practice’ is onze missie. Vanuit ons volledig duurzame gebouw met ‘state of the art’ laboratoria werken onze ca. 188 medewerkers vanuit twee kennisgroepen aan innovatieve projecten in Nederland en in groeiende mate in en buiten Europa. De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Belgische ‘De Watergroep’ zijn onze aandeelhouders.

Onze onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis naar toepasbare praktijkoplossingen voor eindgebruikers in de Nederlandse en internationale watersector. Ter ondersteuning van het onderzoek beschikt KWR over gespecialiseerde laboratoria, een proefhal en er worden proefinstallaties in eigen beheer gebouwd. Daarnaast wordt bedrijfsspecifieke software ontwikkeld voor gebruik binnen projecten.

Jouw profiel

Je voert, samen met inhoudelijke experts, de regie over uiteenlopende onderzoeksprojecten, van het vertalen van verzoeken van opdrachtgevers in een passende offerte, tot het evalueren van uitkomsten van het project met de klant en projectleden.

Je hebt een gedegen vakinhoudelijke basis in het brede geohydrologische kennisveld. Hierbij heb je je al ontwikkeld of wil je je verder ontwikkelen tot een stimulerend leider waarbij je vanuit de (technische-wetenschappelijke) inhoud sturing geeft aan mensen (experts/deskundigen/onderzoekers) en projecten (initiëren, vormgeven, structureren).

Verder ben je goed in staat om externe contacten te onderhouden en verbinding te maken met klanten. Het is een pré als je ook in staat bent mee te werken aan het opzetten van grote integrale onderzoeksprogramma’s en het leidinggeven aan complexe, multidisciplinaire projecten in grote (onderzoeks)consortia.

Ben je van nature nieuwsgierig, wordt je intrinsiek gedreven om mee te werken aan een duurzame samenleving, zie je vooral kansen in plaats van belemmeringen en wil je jezelf steeds verder ontwikkelen? Dan maken we graag kennis met jou!

Verder heb je/ben je:

  • een gedegen vakinhoudelijke basis in het brede geohydrologische kennisveld;
  • tenminste vijf jaar ervaring als onderzoeker, bij voorkeur in een kennis gedreven omgeving;
  • wetenschappelijk nieuwsgierig en gedreven;
  • ervaring in het genereren van nieuwe projecten;
  • goede communicatieve eigenschappen, haal je energie uit samenwerking, ben je klantgericht en in staat om je kennis helder te delen in rapportages en presentaties;
  • gedreven in het behalen van resultaten;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

Het team

Binnen het team Geohydrologie ligt de focus op het inzetten van de (diepere) ondergrond om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke oplossingen voor de water-, energie- en voedselproblematiek. Op het dynamische snijvlak van onderzoek en praktijk willen we werken aan uiteenlopende onderzoeksprojecten op het gebied van water en ondergrond. De 16 professionals hebben een zeer gevarieerde achtergrond en ervaring en verrichten toegepast wetenschappelijk onderzoek naar o.a. zoetwatervoorziening in verziltende delta’s en verdrogende gebieden, waterhergebruik, bescherming en gebruik van grondwater én bodemenergie. Hiernaast is onderzoek naar putmanagement en putverstopping ook belangrijk. Er wordt veel en intensief samengewerkt met de collega’s van het team Ecohydrologie. De sfeer binnen beide teams is informeel en sterk gericht op samenwerking en innovatie.

Ons aanbod voor jou

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden, zoals cursussen en vaardigheidstrainingen. Een goede balans werk/privé staat bij ons voorop. KWR heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij de cao Waterbedrijven (Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, ABP pensioen). Daarnaast behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

De medewerkers van KWR voeren hun praktijkgerichte werkzaamheden uit in een duurzaam gebouwd glazen gebouw, ingericht op samenwerking en kennisdeling tussen teams en partners. Met deze functie en ons profiel – een maatschappelijk relevante organisatie waar wij met elkaar samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het verbinden van de waterwetenschap met de praktijk – biedt KWR een bijzondere werkomgeving.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

Stuur dan vóór 31 maart 2023 per e-mail je motivatiebrief en cv naar onder vermelding van vacaturenummer 1231100.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eric Broers (teamleider) per telefoon 030-6069694 of per email .

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met José van Lieshout (Adviseur Human Resources) per telefoon 030-6069536 of per e-mail .

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

delen