Vacature

32-40 uur

Ervaren communicatieadviseur

KWR is een dynamisch, internationaal georiënteerd wateronderzoeksinstituut met ruim 130 onderzoekers. Hoewel we de communicatie steeds efficiënter organiseren met slimme tools, blijft de vraag naar onze deskundigheid groot. Daarom zoeken we een ervaren communicatieadviseur. Ons kantoor in Nieuwegein is helemaal van glas en kent flexibele werkplekken en twee laboratoria. De centrale ligging van KWR maakt dat veel professionals in de watersector elkaar hier ontmoeten. Het onderzoek bij KWR is verdeeld over drie kennisgroepen: waterkwaliteit en gezondheid, watersystemen en technologie, en kennismanagement. Communicatie maakt deel uit van de laatste.

Vanwege het aanstaande vertrek van een collega zijn op zoek naar een nieuwe adviseur in het team Communicatie.

Profiel

Als communicatieadviseur ben je van drie markten thuis.

  • Je bent in staat een complex vraagstuk te vertalen in een gedragen strategie met doelstellingen, die je ook kunt meten en evalueren.
  • Je bent gewend projectmatig te werken, het projectteam aan te sturen en samen een resultaat volgens planning neer te zetten.
  • Je bent vaardig met de pen, wanneer je een to-the-point advies schrijft, nieuwsberichten redigeert voor de website en Twitterberichten en LinkedIn-updates plaatst.

Als je je in dit profiel herkent, lees dan snel verder. Goede kans dat we je graag willen ontmoeten!

De functie

Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en staat stevig in je schoenen. Je gaat gemakkelijk om met kritische wetenschappers en inhoudelijke experts en slaagt erin hen te winnen voor je plannen en creatieve ideeën. Je pakt projecten resultaatgericht op, bent analytisch als het kan en praktisch waar het moet. Omdat je goed prioriteiten kunt stellen, floreer je in een hectische werkomgeving. Verder:

  • Heb je een WO-opleiding Communicatie met aansluitend 5-8 jaar ervaring als communicatieadviseur. (Logeion beroepsniveauprofiel 3-4), bij voorkeur aan klant- én bureauzijde.
  • Ben je zichtbaar actief op LinkedIn en Twitter.
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
  • Is ervaring met perswoordvoering een pré.
  • Is aantoonbare belangstelling voor wetenschap in je voordeel.

Het team

Het communicatieteam bestaat uit vier adviseurs en vier specialisten (tekstschrijven, evenementen, bibliotheek en documentatie). We zijn een collegiaal, hecht team. We drukken een zichtbaar stempel op de profilering van KWR als hoogwaardige kennisonderneming. In Nederland, Europa en ver daarbuiten. Naast KWR beheren we nog twee corporate merken: Watershare en Allied Waters.

We adviseren bij nationale en internationale onderzoeksprogramma’s, realiseren websites en beursstands, bewaken de huisstijl, organiseren workshops, schrijven nieuwsberichten en monitoren onze impact. Social media, podcasts, webinars en cloud-communities zijn een integraal onderdeel van de corporate communicatiestrategie. In de projecten werken we nauw samen met onderzoekers en schakelen we met betrokken managementteamleden. De focus van communicatie ligt op B2B; aandeelhouders, samenwerkingspartners en professionals in de watersector. Steeds vaker verbreden we naar doelgroepen die in water- en duurzaamheidsvraagstukken zijn geïnteresseerd.

Over KWR

‘Bridging science to practice’ is het motto van KWR. Onze onderzoekers zijn kritische denkers en ondernemende doeners die werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Hun kracht schuilt in de vertaling van wetenschappelijke kennis in toepasbare praktijkoplossingen voor opdrachtgevers in de internationale watersector.

KWR heeft een stevige reputatie opgebouwd als ontwikkelaar van toegepaste kennis, innovatieversneller en internationale netwerkbouwer van topniveau. De Nederlandse waterbedrijven en het Vlaamse De Watergroep zijn onze aandeelhouders. De (inter)nationale watersector kenmerkt zich door een grote dynamiek. Die is voelbaar in de organisatie, niet in de laatste plaats bij Communicatie.

Omdat water een vitaal onderdeel uitmaakt van de Sustainable Development Goals voelt KWR het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om – onder andere in het mondiale klimaatdebat – te wijzen op onze concrete oplossingen die wérken in de praktijk. Communicatie is daarbij cruciaal.

Ons aanbod voor jou

KWR is een uitdagende en maatschappelijk betrokken werkgever. We onderscheiden ons door de kwaliteit van de onderzoeken, de projecten én de communicatie. We verwachten veel van je, maar bieden je ook veel. En we bieden je de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien.

Dat we groot belang hechten aan een goede balans tussen werk en privé zie je terug in onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We werken volgens de cao Waterbedrijven. We hebben onder andere flexibele werktijden en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 22,11% van het bruto inkomen. Daarnaast kennen wij een inzetbaarheidsbudget van 52 uur per kalenderjaar bij een fulltime dienstverband. Dit budget is gericht op de vergroting van je inzetbaarheid.

Bij ons werk je samen met 180 gepassioneerde collega’s in een centraal gelegen en goed bereikbare, moderne werkomgeving die duurzaamheid ademt.

Wil jij als communicatieadviseur de communicatie over de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving? E-mail dan snel je motivatiebrief en cv naar Vacancy@kwrwater.nl.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Ruijgers (teamleider Communicatie), telefoon 030-6069623 of per e-mail hans.ruijgers@kwrwater.nl .

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wendy van Zwam (HR-adviseur), telefoonnummer 030-6069559 of per e-mail wendy.van.zwam@kwrwater.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturenummer: 1002020