Vacature

32-40 uur

De kennisgroep Watersystemen en Technologie is op zoek naar onderzoekers

Je bent een enthousiaste en resultaat gedreven collega-onderzoeker. Je bent innovatief, klantgericht en weet je werk goed te plannen en te organiseren. Daarnaast ben je van nature nieuwsgierig. Zie je vooral kansen in plaats van belemmeringen en wil je jezelf steeds verder ontwikkelen? Dan maken we graag kennis met jou.

Verder:

 • Beschik je over een afgeronde academische opleiding of ben je gepromoveerd in een natuurwetenschappelijke discipline, denk aan (geo/eco)hydrologie, aard- of milieuwetenschappen, procestechnologie, civiele techniek of gezondheidswetenschappen met affiniteit voor water;
 • Ben je gepromoveerd of in de afrondende fase van een promotieonderzoek en/of heb je een aantal jaar relevante werkervaring;
 • Ben je ondernemend en wil je graag ervaring opdoen met het zelfstandig verwerven, opzetten, uitvoeren en rapporteren van diverse opdrachten;
 • Draag je kennis over aan klanten op de genoemde onderzoeksgebieden door middel van presentaties en het schrijven van rapporten.
 • Zoek je doelbewust en op eigen initiatief de interactie met collega-onderzoekers, ook uit andere disciplines;
 • Beschik je over een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;

De kennisgroep

De kennisgroep Watersystemen en Technologie bestaat uit vijf teams:

 • Het team Industrie, Afvalwater en Hergebruik onderzoekt de behandeling van afvalwater en hergebruik van water en daarin voorkomende stoffen en energie. (momenteel geen vacature)
 • Het team Drinkwaterbehandeling doet onderzoek op het gebied van drinkwatertechnologie met als doel een optimale waterkwaliteit en duurzaamheid in een veranderende maatschappij.
 • Het team Waterinfrastructuur levert o.a. bouwstenen aan waterbedrijven voor een optimaal asset management van het leidingnet.
 • Het team Ecohydrologie onderzoekt de invloed van o.a. klimaatverandering, water- en terreinbeheer op biodiversiteit en grondwateraanvulling om zo bij te dragen aan het behalen van natuurdoelstellingen, een duurzame zoetwaterwatervoorziening voor drinkwater, landbouw en natuur, en het vergroten van de leefbaarheid van het stedelijk gebied. (momenteel geen vacature)
 • Het team Geohydrologie doet onderzoek naar de kwaliteit en beschikbaarheid van grondwater, een belangrijke bron van water. Daarnaast ontwikkelen ze technieken voor duurzaam gebruik van de ondergrond voor zoetwaterberging en voor opwekking en opslag van warmte.

Over KWR

KWR is een onafhankelijk onderzoeksinstituut en een innovatieve organisatie. Onze medewerkers zijn kritische denkers en ondernemende doeners die zich hard maken voor voldoende water van juiste kwaliteit. Onze kennisonderneming bevindt zich op het snijvlak van wetenschap, overheid en private sector.

Ons motto is ‘Bridging Science to Practice’. Daarbij is duurzaamheid de rode draad; we hebben zorg voor aarde, water en samenleving – en voor onze mensen.

Meer informatie over onze onderzoeken vind je op onze website https://www.kwrwater.nl

Ons aanbod voor jou

KWR is een uitdagende en maatschappelijk betrokken werkgever. We onderscheiden ons door de kwaliteit van de onderzoeken en projecten die we doen. We verwachten veel van je, maar bieden je ook veel. Zo geven we je de kans om hoogstaand toegepast wetenschappelijk onderzoek te doen waar de wereld en haar inwoners beter van worden. En we bieden je de ruimte en ontwikkelkansen om je naar eigen inzicht te ontplooien.

Dat we groot belang hechten aan een goede balans tussen werk en privé zie je terug in onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We werken volgens de cao Waterbedrijven. We hebben onder andere flexibele werktijden en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 22,11% van het bruto inkomen. Daarnaast kennen wij een inzetbaarheidsbudget van 52 uur per kalenderjaar bij een fulltime dienstverband. Dit budget is gericht op de vergroting van je inzetbaarheid.

Bij ons werk je samen met 180 gepassioneerde collega’s in een centraal gelegen en goed bereikbare, moderne werkomgeving die duurzaamheid ademt.

Wil jij de waterwetenschap verder brengen en samen met ons werken aan een duurzame samenleving?

E-mail dan een motivatiebrief waarin duidelijk wordt binnen welk team je KWR kunt versterken. Met daarin een antwoord op de vragen ‘Waarom je onderzoeker wilt worden voor KWR?’ en ‘Waarom ben jij die ondernemende en proactieve onderzoeker die wij zoeken?’

Je motivatiebrief en je cv kun je sturen naar Vacancy@kwrwater.nl.

Meer informatie

Wil je meer inhoudelijke informatie voor onderzoek binnen een specifiek team, dan kun je bellen naar HR (030) 606 95 59 en zorgen wij dat je in contact wordt gebracht met de juiste collega.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR, telefoonnummer (030) 606 95 59 of per e-mail: Vacancy@kwrwater.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.