Arslan Ahmad MSc

Arslan Ahmad MSc

  • Onderzoeker

Arslan Ahmad is een internationaal georiënteerde waterprofessional en een vooraanstaand onderzoeker in de groep Watersystemen en Technologie bij KWR. Hij is de vicevoorzitter van de Specialist Group on Metals and Related Substances (IWA-METRELS) van de International Water Association (IWA) en uitvoerend lid van de raad van bestuur van de internationale vereniging voor grondwater voor duurzame ontwikkeling (ISGSD).
Bij het Scientific Committee van de International Congress Series over Arsenic in the Environment (As20xx) is Arslan lid en Exhibition Chair. Onder andere internationale wetenschappelijke samenwerkingsverbanden zijn de KTH-International Groundwater Arsenic Research Group (KTH-GARG) en de Wageningen University and Research (WUR) meest prominent.
In Nederland is Arslan een belangrijke onderzoeker op het gebied van het verwijderen van arseen en chromaat in openbare drinkwatervoorzieningen. Zijn onderzoeksinteresse strekt zich uit tot terugwinning van hulpbronnen uit water, afvalwater en residuen die in de water (behandel) cyclus zijn gegenereerd. Arslan heeft ervaring met het opschalen en aansturen van technologieën zoals snelle zandfiltratie, lagedrukmembraanfiltratie, sorptiereactors met vast bed, eutectische bevrieskristallisatie (EFC) en geavanceerde oxidatie-coprecipitatiefiltratie (AOCF).