Nieuws

Nieuws

KWR onderzoek en dienstverlening gaan door, bezoek beperkt mogelijk

KWR tijdens coronacrisis: een nieuwe fase

Tijdens de coronacrisis gaan het onderzoek en de dienstverlening van KWR door zoals gebruikelijk. Door de afname van het aantal besmettingen met het coronavirus is KWR gestart met een nieuwe fase. Het is nu beperkt mogelijk om op afspraak het KWR-gebouw in Nieuwegein te bezoeken voor vergaderen of werken.

Maatregelen tijden de crisis

De afgelopen maanden was het niet mogelijk om in het KWR-gebouw te vergaderen, en werkten de meeste medewerkers thuis. Nu de coronamaatregelen zorgen voor een daling van het aantal ziektegevallen van Covid-19, is KWR gestart met een testfase voor veilig en gezond werken in een anderhalve-meter-samenleving, met meer medewerkers in het gebouw.

Bezoek op afspraak

In principe vinden vergaderingen van KWR plaats via video- of telefoonconferenties. Onze experts zijn daarmee goed bereikbaar. Sinds 8 juni kunt u ook in overleg met een KWR-expert een afspraak maken voor een noodzakelijk bezoek of vergadering in het KWR-gebouw. In ons gebouw zijn extra hygiënemaatregelen doorgevoerd.

Laboratoria en crisisexpertdiensten

Onze laboratoria zijn altijd operationeel gebleven voor het doen van onderzoek voor de vitale watersector. Ook onze crisisexpertdiensten zijn zoals altijd operationeel: de Watertelefoon (24/7, voor drinkwaterbedrijven) en onze laboratoria zijn beschikbaar. De KWR-experts zijn bereikbaar in geval van calamiteiten: Crisis Expert Team milieu en drinkwater (CET-md), Crisis Expert Team straling en nucleair (CET-sn) en Landelijk Laboratorium Netwerk voor terroristische aanslagen (LLN-ta).

Adviezen RIVM

Vanzelfsprekend volgen we de adviezen op van de Nederlandse autoriteiten (RIVM) en houden we de ontwikkelingen in Nederland en in het buitenland nauwlettend in de gaten. Zodoende kunnen we tijdig en volgens de laatste inzichten handelen, in overleg met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

KWR onderzoekt Coronavirus

KWR voert dagelijks intensief onderzoek naar uit naar de aanwezigheid van het coronavirus in het rioolwater, zowel voor Nederlandse als voor internationale opdrachtgevers. We weten bovendien door onze expertise en onderzoek dat het Nederlandse drinkwater goed beschermd is. Hierover staan we in nauw contact met de Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin.

Heeft u vragen? Neem contact op!

We houden de informatie op onze website actueel. Mocht u vragen hebben of contact met ons willen opnemen, bel dan óf het centrale nummer 030-6069511 óf neem contact op met uw vaste KWR-contactpersoon.